Сковородинівці активно проявили себе у ході обміну в рамках національної програми залучення молоді до відновлення України «ВідНОВА:UA»: які результати

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Сковородинівці активно проявили себе у ході обміну в рамках національної програми залучення молоді до відновлення України «ВідНОВА:UA»: які результати

У неділю, 9 червня 2024 року, добіг до свого завершення молодіжний обмін в рамках національної програми «ВідНОВА:UA». Протягом тижня учасники з різних куточків України спільно працювали над відбудовою дорученого об’єкту, ділилися досвідом та знаннями, знайомилися з унікальною культурою різних регіонів країни. Розповідаємо вам про те, як це було.

Найперше, варто зауважити, що «ВідНОВА:UA» – це не просто програма з відновлення інфраструктури, а можливість для молоді з усієї України об’єднатися, зробити свій внесок у майбутнє країни та здобути новий досвід. Метою проєкту уже третій сезон поспіль є сприяння процесам відновлення та нормалізації життя громад, які постраждали у війні, а також промоція цінностей волонтерства шляхом проведення молодіжного обміну в рамках цієї національної програми для 30 учасників з різних регіонів України.

П’ять днів учасники з Київщини, Житомирщини, Дніпропетровщини, Донеччини, Кіровоградщини, Рівненщини, Івано-Франківщини, Сумщини, Полтавщини та Волині працювали на об’єкті молодіжного вуличного простору «Зустріч» у парку Тараса Шевченка. Серед них вісім сковородинівців Катерина Тригубчук, Карина Степаненко, Ольга Богданець, Анна Стешенко, Марина Прокопенко, Петро Жила, Анастасія Чуприна, Дана Махмудова. У один з днів до учасників завітав очільник Переяславської громади Вячеслав Сауло.

Як і було анонсовано, під час програми учасники займалися не тільки ремонтно-будівельними роботами, а й відвідували різні екскурсії, тренінги, майстер-класи, вікторини, арт-терапії, влаштовували спортивні ігри, пляжний відпочинок, катались на байдарках і відвідування ТМ «Переяслав Хліб».

Поза тим, учасників долучили до інших партнерських програм молодіжного простору, зокрема провели розіграш футболки від «U-Report», ознайомили із можливостями мультифункціональної студії «Контента» за допомогою якої наприкінці учасники записали гімн «ВідНова:UA». Після цього ділилися враженнями від участі у проєкті, а на завершення волонтери отримали сертифікати, які засвідчують успішно пройдений обмін «ВідНОВА:UA».

Своїми враженнями із пресслужбою університету поділилася учасниця обміну, студентка соціально-психологічного факультету Ольга Богданець:

«Я приємно вражена тими людьми які до нас завітали – вони дуже приємні та круті. Плідно працюючи 5 днів, ми максимально зріднилися. Було приємно спостерігати за тим, як всі старалися та максимально вкладалися аби втілити первинну мету проєкту. Поїздки в автобусі, ранкові руханки, вечори біля вогнища – це було мега круто! Можу сказати, що тепер маю дуже крутих друзів із різних куточків України. Приємно мати у своїй громаді щось, що ти зробив своїми руками. Це був незабутній досвід».

Підсумовуючи, за весь час віднови у Переяславі було зроблено 12 лавок, 6 лавок із палетів, куб для гамаків, додаткову терасу для пуфів, велопарковку, підготували заготовки для столиків на терасу, матеріали на альтанку.

Захід проводився в межах Програми залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA», що впроваджується Міністерство молоді та спорту України, Всеукраїнським молодіжним центром, UNDP в Україні у партнерстві з ГО «Молодіжний центр Волині» за фінансування урядів Данії та Японії. Обміни по Україні триватимуть до 15 вересня 2024 року.

АВТОР: АННА СТЕШЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту