Їхні голоси вічно звучатимуть у серцях України: у День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України УГСП долучився до Всеукраїнської акції

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Їхні голоси вічно звучатимуть у серцях України: у День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України УГСП долучився до Всеукраїнської акції

Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до Всеукраїнської акції «Голоси дітей», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська, закликавши вішати на дерева дзвіночки, як символ голосів дітей, життя яких обірвала жорстока війна. На території альма-матер вони з’явилися поблизу  біля каплички святих рівноапостольних Кирила та Мефодія.

Акцію приурочили Міжнародному дню невинних дітей, жертв агресії та Дню вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Вшанувати загиблих маленьких українців зібралися представники адміністрації, викладачі, співробітники й студенти. Ініціатори зазначають, що з-поміж інших дерев обрали саме катальпа біля каплички – на їх погляд, саме воно видається найбільшим символічним для такої акції. Сподіваються, традицію продовжать і в наступні роки.

Від початку повномасштабного вторгнення понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні. Такі цифри оприлюднили в заяві Представництва ООН в Україні, опублікованій до Міжнародного дня захисту дітей. Наразі доля 2021 дитини невідома. Понад 19,5 тисяч дітей депортовані чи примусово вивезені до росії. Однак реальна статистика, ймовірно, набагато страшніша.

Станом на ранок 3 квітня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 538 дітей загинули та понад 1280 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 524, Харківській – 344, Херсонській – 149, Київській – 130, Дніпропетровській – 130, Миколаївській – 103, Запорізькій – 100.

Дзвіночки, які сковородинівці залишили на гілках дерев, нагадують про душі українських дітей. Ці дзвіночки – їхні голоси, які вічно звучатимуть у серцях українців. 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту