УГСП підписав договір про співпрацю з Державним інститутом образотворчого мистецтва і дизайну Таджикистану в рамках співпраці двох країн

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП підписав договір про співпрацю з Державним інститутом образотворчого мистецтва і дизайну Таджикистану в рамках співпраці двох країн

29 травня 2024 року, за ініціативи Надзвичайного і Повноважного Посла Таджикистану в Україні Назрізода Давлаталі Хайдара, у дистанційному форматі – на платформі «Zoom» відбулася зустріч ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталія Коцура та ректора Державного інституту образотворчого мистецтва і дизайну Таджикистану Джамшед Ганізоду. Її метою стало підписання Угоди про співпрацю у сфері освіти, науки та культури.

За повідомленням пресслужби університету, дана угода ґрунтується на офіційному партнерстві між Україною та Республікою Таджикистан і укладається відповідно до законодавчих документів, що підписані між Україною і Республікою Таджикистан, зокрема: Угода між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Республіки Таджикистан про співробітництво в галузі освіти, Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Таджикистан про науково-технічне співробітництво, Договір про дружбу і співробітництво між Україною і Республікою Таджикистан та Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Таджикистан про співробітництво в галузі культури і мистецтва.

У ході зустрічі Віталій Вікторович подякував присутнім за оперативну роботу та зазначив, що обидві сторони чітко бачать перспективи подальшого розвитку співпраці. Пан Джамшед Ганізоду побажав українцям швидкого закінчення війни та висловив надію вже найближчим часом продовжити співпрацю в очному форматі.

Захід модерувала проректорка з міжнародних зв’язків та проєктної діяльності Оксана Ковтун. Вона висловила подяку за допомогу та підтримку Надзвичайному і Повноважному Послу Таджикистану в Україні Назрізоді Давлаталі Хайдару. Пан Посол, в свою чергу наголосив на важливості підписання даної Угоди для налагодження тісної співпраці між закладами освіти України та Таджикистану. Також до зустрічі долучилися проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар, начальник відділу міжнародних зв’язків Валентина Крикун та начальник відділу міжнародних зв’язків Державного інституту образотворчого мистецтва і дизайну Таджикистану Зумрад Умарова.

Від імені колективу Університету Григорія Сковороди в Переяславі хочемо висловити вдячність всім, хто сприяє розвитку міжнародної співпраці університету та розширює межі нашої партнерської мережі!

 

 Інформацію надано відділом міжнародних зв’язків

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту