Університет Григорія Сковороди в Переяславі закріпив свою давню співпрацю з Фондом громадської дипломатії підписанням договору про співпрацю

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Університет Григорія Сковороди в Переяславі закріпив свою давню співпрацю з Фондом громадської дипломатії підписанням договору про співпрацю

29 травня 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, на закріплення давньої співпраці, було підписано договір про співпрацю з Фондом громадської дипломатії. У цей день до закладу завітали директор Фонду Федір Лавриненко й провідний аналітик Фонду Олександр Гнидюк. Підписання відбувалося в конференц-залі імені Василя Сухомлинського за участі ректора закладу Віталія Коцура, проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Василя Дудар і декана факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеслава Редзюка.

Ідеєю, що лягла в основу створення «Фонду громадської дипломатії» – органу народної влади, призначеного для використання каналів суспільної комунікації з метою відстоювання та сприяння у реалізації українських національних інтересів, свого часу, стало активне залучення українського громадянського суспільства до теоретичного вироблення та практичного втілення курсу зовнішньої політики України.

«Наша співпраця триває давно, щонайменше з 2017 року коли я долучився до чи не найпершого публічного заходу від Фонду. Також Олександр Гнидюк долучався до конференцій в нашому закладі, зокрема традиційного наукового зібрання нашої кафедри політології, хоч з ним ми були особисто знайомі набагато раніше – десь з 2014 року. Сьогоднішня подія, радше, закріплює цю співпрацю офіційно, що мало б статися давно. Беремо курс на розширення горизонтів нашої співпраці, адже ФГД має досить потужний темп розвитку, зв’язки, аналітику. Віримо, що це допоможе нам як загалом, так і в нашій грантовій діяльності. Не секрет, що спільне написання грантів з громадськими організаціями, зазвичай, має великий успіх. У нас, зокрема на факультеті гуманітарної освіти і соціальних технологій, є талановиті історики, політологи, державні управлінці –  вони матимуть змогу проходити у Фонді практику, і, можливо, навіть, згодом працевлаштуватися чи потрапити у цікавий проєкт», – коментує ректор університету Віталій Коцур.

Слід зауважити, що поза УГСП Фонд громадської дипломатії вже співпрацює з понад десятком інших закладів вищої освіти України. Серед них Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Український католицький університет, Національний авіаційний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Український державний університет імені Михайла Драгоманова та інші.

Безумовно, підписання договору з Фондом громадської дипломатії є важливим кроком для Університету Григорія Сковороди в Переяславі оскільки це про нові можливості та перспективи співпраці. Маємо велику приємність, радість і честь вже офіційно мати такого партнера!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту