УГСП отримав благодійну допомогу від БО «Ukraine Alive 2022» та Німецького Фонду СТЕЛП: вона сприятиме комфорту і безпеці внутрішньо переміщених осіб та сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Допомога > УГСП отримав благодійну допомогу від БО «Ukraine Alive 2022» та Німецького Фонду СТЕЛП: вона сприятиме комфорту і безпеці внутрішньо переміщених осіб та сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі в особі ректора Віталія Коцура уклав договір про соціальне партнерство з благодійною організацією «Ukraine Alive 2022» в особі директора Бориса Пахоля. Благодійники вже передали закладу першу велику партію допомоги для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб та комфортного навчання сковородинівців в умовах війни.

Благодійна організація «Ukraine Alive 2022» спільно з партнерами – Німецьким Фондом СТЕЛП, здійснює важливі проєкти для України, метою яких є забезпечення критичних потреб населення шляхом надання місячних пакетів першої необхідності, таких як харчування, одяг та гігієнічні засоби, а також забезпечення психологічної та соціальної допомоги дітям, які втратили своїх батьків у війні. Найперше, допомога надається містам що наближені до зони бойових дій, а також містам що стали прихистком для великої кількості внутрішньо переміщених осіб.

«Щомісяця ми забезпечуємо більше 5000 людей необхідними засобами, а щоквартально проводимо заходи та реабілітацію для дітей. Ми також забезпечуємо лікарні медичними препаратами та обладнанням, а також надаємо правову, психологічну та психіатричну допомогу постраждалим в Україні», – коментують свою діяльність благодійники на сайті організації.

З початком повномасштабного вторгнення у 2022 році чимало людей змушені були покинути свої домівки аби врятувати свої сім’ї від війни. Люди їхали в міста, де перебувати було безпечніше. Таким містом прихистку став і Переяслав, де, станом на кінець 2022 року, налічувалося близько п’яти тисяч внутрішньо переміщених осіб (далі текстом – ВПО). На допомогу їм прийшла адміністрація Університету  Григорія Сковороди в Переяславі, де з 24 лютого 2022 року одразу ж було організовано безоплатне проживання ВПО у гуртожитках, а силами викладачів УГСП надавалась психологічна допомога.

«За весь час, з початку повномасштабної фази війни, у гуртожитку перебувало  543 внутрішньо переміщені особи, з них близько 100 дітей різного віку, зокрема немовлята. Нині тут постійно проживають близько півсотні ВПО та майже півтисячі студентів і викладачів. Певна частина внутрішньо переміщених осіб мешкає тут з самого початку війни. Наразі їм нема куди повертатись. Є й такі, що бажають переїхати проживати в студентські гуртожитки, адже на території УГСП є укриття, відкрито «Пункт Незламності. Укриття нашого закладу відкрите не тільки для студентів і викладачів університету, а й для мешканців мікрорайону Підварки», – розповідають в альма-матер, де нині планують розширити площі укриття.

Раді повідомити, що у рамках нової співпраці, наприкінці минулого тижня, за лічені дні після свого запиту благодійникам, Університет Григорія Сковороди в Переяславі отримав від Німецького Фонду СТЕЛП та БО «Ukraine Alive 2022» майже два десятки тон будівельних матеріалів – цементу й штукатурних сумішей для розширення площі мережі укриттів на території альма-матер й встановлення пандуса для заїзду в них маломобільних груп населення. На початку цього тижня прийшов ще один гуманітарний вантаж – 500 одиниць шкільних меблів – парт та стільчиків для забезпечення проведення безперебійного навчання під час довготривалих повітряних тривог.

Планується, що це лише початок співпраці – надалі благодійники намагатимуться посприяти розбудові Центру ветеранського розвитку та укриттів, який днями відкриється на базі альма-матер, зокрема наданню дитячих та дорослих меблів, іншої допомоги.

Наразі ж сердечно дякуємо БО «Ukraine Alive 2022» в особі директора Бориса Пахоля та Німецькому Фонду СТЕЛП за вже надану благодійну допомогу. Надаючи її, Ви робите значний внесок у зміцнення можливостей нашого університету – прихистку внутрішньо переміщених осіб, ефективність його роботи та, як наслідок – у порятунок людей в умовах війни.

Цінуємо Ваше дружнє плече підтримки, дякуємо за допомогу, розуміння та Ваші щирі серця! Дякуємо Вам за проявлене милосердя і чуйне ставлення до людей які потребують допомоги! Бажаємо благополуччя, процвітання й успіхів!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту