Проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник став учасником зустрічі «Осмислення. Цінності та історії стійкості» за участі першої леді України Олени Зеленської

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник став учасником зустрічі «Осмислення. Цінності та історії стійкості» за участі першої леді України Олени Зеленської

Днями проректор з навчально-методичної роботи Університету Григорія Сковороди в Переяславі Вячеслав Різник став учасником зустрічі «Осмислення. Цінності та історії стійкості», яка щороку відбувається у травні чи не у всіх країнах світу в межах «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я».

Захід був організований Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської – за підтримки Бюро ВООЗ в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який втілює організація Пакт.

Повідомляється, що подія згуртувала провідних вітчизняних та іноземних науковців, філософів, культурологів, освітян вищої школи, представників сфери мистецтва, креативних індустрій, медійників, керівництво обласних військових адміністрацій, регіональних координаторів які генерують сенси та впроваджують Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» на місцях задля спільного визначення формули української стійкості.

«Стійкість – здатність не зламатися від випробувань, виходити з них навіть сильнішим – безпосередньо залежить від ментального здоров’я. Розуміння себе та інших. Цю ментальну оборону українців і покликана тримати Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Головне, щоб сама людина, кожен і кожна з нас, у разі потреби, захотіла й наважилася прийняти психологічну допомогу. Бо стійкість – це також особистий вибір. Сміливий і відповідальний», – зазначає перша леді Олена Зеленська на своїй сторінці у Facebook.

Під час заходу було наголошено на тому, що стійкість – це фактично синонім ментального здоров’я, адже вона є здатністю не піддаватися руйнуванню. Ініціатори події підкреслюють, що найкращий спосіб передачі стійкості між людьми – це дізнаватись історії про стійкість. Про свій досвід розповіли українці, які знайшли сили та ресурси вистояти в найскладніші моменти свого життя. У кожного з українців своя історія стійкості. Вони формують нашу загальну здатність протистояти випробуванням та впевнено йти до перемоги. Це життєстійкість, що перетворюється на науку та навички відновлюватись й зростати.

«Стійкість є вибором! Сила любові непереможна! Індивідуальні історії стійкості – це приклад та натхнення! Спільнота – фортеця стійкості! Формування спільноти – велика праця! Практики стійкості та практики плекання психічного здоровʼя на усіх рівнях важливі! Стійкість росте коли ми маємо добре ядро і добру основу! Війна увиразнює все! Ми відкриваємо велику правду – хто ми є і ким ми можемо бути! Розум без любові є дуже небезпечним! Уміти любити і будувати стосунки! Бути людьми люблячими! Працювати та боротися заради спільноти люблячих людей!», – відрефлексував про захід на своїй сторінці у Facebook Вячеслав Володимирович.

Слід нагадати, що представники Університету Григорія Сковороди в  Переяславі вже тривалий час співпрацюють з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти Як?» – долучаються до форумів, відвідують виставки мистецьких робіт українських художників, організовують круглі столи та проводять тренінги для покращення ментального здоров’я сковородинівців.

Як зазначає проректор, УГСП й надалі планує продовжувати роботу в напрямі підтримки ментального здоров’я для здобувачів освітнього процесу.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту