У п’ятницю на базі УГСП говорили про потреби молоді Переяславської громади: усі деталі та резолюція зібрання

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > У п’ятницю на базі УГСП говорили про потреби молоді Переяславської громади: усі деталі та резолюція зібрання

У п’ятницю, 23 лютого 2023 року, у 100-тій аудиторії Університету Григорія Сковороди в Переяславі, за ініціативи Молодіжної ради Переяславської громади за підтримки Переяславської міської ради та Університету Григорія Сковороди в Переяславі, в рамках програми «Незламна молодь: молодіжні ради» відбувся круглий стіл «Дослідження потреб молоді Переяславщини». Які аспекти обговорювали?

Слід зазначити, що метою заходу стало формування дорожньої карти потреби молоді Переяславської громади, яка буде використана для діяльності Молодіжної ради у 2024 році.

У роботі взяли участь представники студентства, учнівства, молоді загалом, Молодіжної ради та міської ради, Університету Григорія Сковороди в Переяславі, волонтери та молодь з числа ВПО.

Захід модерувала голова  Молодіжної ради Переяславської громади, випускниця університету Анна Сахно. На початку зібрання з вітальними словами до учасників звернулися ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур й заступниця Переяславського міського голови Оксана Степаненко. Привітавши учасників, вони поділилися досвідом та задекларували свою підтримку молодіжних ініціатив.

Надалі заступник голови Молодіжної ради Переяславської громади, фахівець відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю університету Максим Левченко ознайомив присутніх із результатами дослідження потреб молоді громади, яке шляхом опитування було проведено у лютому 2024 року.

Як повідомив доповідач, вік 38% респондентів склав 26-30 років, 32% респондентів – 20-25 років, 20% респондентів – 15-19 років, 10% респондентів були старші за 31 рік. 79% опитаних вже нині має роботу, не працює 21%.

«Приємно відзначити що 62% опитаних ведуть здоровий спосіб життя, 38% – ні. 57% опитування долучалися до молодіжної політики в громаді, 43% – ні. 65% декларує, що бере участь у житті громади, впливає на прийняття будь яких рішень. 35% – ні. До заходів неформальної освіти долучався 61% опитаних, 39% опитаних – ні. До збереження та відновлення навколишнього середовища долучаються 89% відсотків опитаних, 11% – ні. 83% опитаних хотіло б взяти участь у всеукраїнських/міжнародних обмінах молоді. 17% – ні. 57% опитаних не вважають наше місто інклюзивним, 43% вважають його таким», візуалізовано поділився результатами Максим Левченко.

Також варто зауважити те, що на основі подібного опитування розробили програму розвитку молоді «Молодь Переяславщини» на 2024-2025 роки.

Надалі у ході обговорення виокремили актуальні напрямки розмови та роботи: освіта та навчання; зайнятість та кар’єрні можливості; участь молоді у громадському житті; соціальне забезпечення й підтримка молоді; розвиток культурного та розважального середовища; інфраструктура та середовище проживання.

Резолюція зібрання, оприлюднена організаторами:

  • У ході зустрічі молодь наголосила на поліпшенні інформування про діяльність Молодіжної ради, її активності та можливості для молоді у Переяславській громаді загалом. Учасників зустрічі поінформовано про наявність сторінок у соцмережах Молодіжної ради громади, Молодіжного центру, Університету Григорія Сковороди в Переяславі та інших інституцій громадянського суспільства.
  • Запропоновано розробити список сторінок з актуальними можливостями для молоді на різних платформах, розширити роботу з інформування про новини ініціативи для молоді у медіа та на сторінках; 
  • Учасники-школярі проінформували про інфраструктурні проблеми, які мають їх навчальні заклади та актуалізували знання щодо інформування про них органів місцевого самоврядування;  
  • почуто про потребу наявності сертифікатів які б засвідчували участь молоді у заходах з неформальної освіти; потребу у заходах з кібербезпеки, психологічного консультування, чемпіонатів з настільних та симуляційних ігор, програма стажувань за професіями, ярмарки тощо;
  • Учасникам зібрання донесено інформацію щодо волонтерства та можливостей для молоді, зокрема долучення за програмою опитувань від Unisef «U-Report»;
  • Загалом молодь отримала необхідну інформацію про Молодіжну раду, знайшла у її обличчі однодумців, розширивши мережу контактів організацій які можуть допомогти у підготовці та реалізації заходів для молоді, можуть порадити та допомогти їм у цьому напрямку.
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту