Підсумували «Футзальну лігу Переяславщини» сезону 2023-2024 року: усі деталі та перелік тріумфаторів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Підсумували «Футзальну лігу Переяславщини» сезону 2023-2024 року: усі деталі та перелік тріумфаторів

Уже втретє за ініціативи та співорганізації Університету Григорія Сковороди у Переяславі тривав третій кількамісячний відкритий чемпіонат «Футзальної ліги Переяславщини» сезону 2023-2024 років. Традиційно за першість у ньому в вищій та першій лігах за коловою системою у двох колах змагалося 10 команд. Які підсумки?

На початку урочистого нагородження переможців усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих у російсько-українській війні. Надалі до присутніх звернулися співорганізатори та гості свята:

«Сьогодні ми втретє підсумовуємо футзальну лігу Переяславщини, дуже приємно бачити в залі багато знайомих облич з якими грав особисто. Приємно бачити і молодь, і випускників нашого університету та, сподіваємося, наші майбутні студенти. Дякую вам за те, що ви знаходите в собі сили не лише чекати на перемогу, а й робите усе аби ми здобули її якнайшвидше. Сподіваюсь, колись ми так само відзначимо і десятку, і двадцяту річницю турніру», зазначив проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності університету Василь Дудар.

«Я гордий тим, і бачу якими є українці. Тут на своєму місці, на полі спортивної боротьби ви демонструєте незламність нашого духу, волю до перемоги. Ви – усі ті хто зараз знаходиться тут, вже є чемпіонами. Ви перемогли себе, і маєте велику жагу до волі, до життя, до спорту. Це радує, і тішить нас. З радістю приєднуюсь до таких подій як вболівальник як на футболі, так і на футзалі. Іноді й самому хочеться знову вийти на поле. Бажаю вам майбутніх перемог. Ви – наше майбутнє!», у свою чергу додав міський голова Переяслава Вячеслав Саулко.

Традиційно турнір проводили з метою популяризації та піднесення престижу футзалу на Переяславщині, пропаганди здорового способу життя, забезпечення необхідної майстерності гравців для успішного виступу на обласних, Всеукраїнських і міжнародних змаганнях з футзалу та профорієнтації абітурієнтів. Змагання відбувалися згідно з діючими «Правилами гри у футзал ФІФА» у двох лігах: вищій та першій.

Переможець вищої ліги виборював звання Чемпіона «Футзальної ліги Переяславщини», змагання у вищій лізі проводилися за круговою системою у два кола, при цьому команда, що посіла останнє місце автоматично вибувала з вищої ліги в першу лігу.

Змагання у першій лізі проводилися за круговою системою у два кола, при цьому команда, що посіла 1 місце автоматично переходила у вищу лігу.

У висновку список нагороджених набув такого вигляду:

У вищій лізі:

  • І місце – ФК «Антарес»,
  • ІІ місце – «Матадор-Університет»,
  • ІІІ місце – ФК «BOSS»,
  • IV місце – «ДЮСШ Дівички»,
  • V місце – «JUK STORE».

У першій лізі:

  • І місце – «ДЮСШ Переяслав»,
  • ІІ місце – ФК «Бурти»,
  • ІІІ місце – ФК «Farmer’s Food»,
  • IV місце – ФК «Мирне»,
  • V місце – ФК «Вовчків».

 Також в обох лігах традиційно визначали кращих гравців:

У вищій лізі:

  • кращим бомбардиром турніру став Петро Висоцький (ФК «BOSS»),
  • кращим гравцем – Максим Федоренко (ФК «Антарес»),
  • кращим воротарем визнали Романа Морозова (ФК «BOSS»),
  • кращим захисником – Григорій Стайков (ФК «Матадор»).

У першій лізі:

  • кращим гравцем став Максим Середа (ФК «Бурти»),
  • кращим воротарем – Максим Куций (ФК «Farmer’s Food»),
  • кращим бомбардиром – Микола Мельник (ФК «Мирне»),
  • кращим захисником – Антон Бойчев («ДЮСШ-Переяслав»).

Як зазначив головний суддя змагань, викладач університету Петро Коханець головний кубок турніру буде перехідним, знаходитиметься на стенді біля великого спортивного залу університету – разом з пам’ятними світлинами команд, які його здобували у тому чи іншому році.

Поза грамотами та медалями, перші три команди отримали грошові винагороди, пам’ятні статуетки, грамоти, медалі. За третє місце вручили 1000 гривень, друге – 1500 грн, переможцю турніру вручили – 2500 грн.

Наостанок нагородили спонсорів, партнерів, людей які були причетні до організації тримісячного турніру.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту