В УГСП для здобувачів вищої освіти ФФЕПО та ФГОСТ провели захід до Дня безпечного Інтернету: чому навчилися

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > В УГСП для здобувачів вищої освіти ФФЕПО та ФГОСТ провели захід до Дня безпечного Інтернету: чому навчилися

У вівторок, 6 лютого 2024 року, світ відзначив День безпечного Інтернету, а на базі факультетів фінансово-економічної і професійної освіти та гуманітарної освіти і соціальних технологій для здобувачів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 051 «Економіка», 015 «Професійна освіта (Товарознавство)», 015 «Професійна освіта (Сфера обслуговування)», 015 «Професійна освіта (Цифрові технології)», 015 «Професійна освіта (Документознавство)», 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» та 061 «Журналістика» Університету Григорія Сковороди в Переяславі, принагідно й у змішаному форматі, було проведено освітній захід.

Повідомляється, що у ході заходу здобувачам розповідали про важливість дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в мережі, безпечне та позитивне використання цифрових технологій й безконфліктне онлайнове спілкування для забезпечення найкращого цифрового досвіду.

День безпечного інтернету завжди націлений на створення безпечнішого та кращого Інтернету, де кожен може використовувати технології відповідально, з повагою, критично та творчо. Інтернет став необхідною частиною повсякденного життя, використовуючись для роботи, навчання, розваг та фінансових транзакцій. Зростання віртуальних можливостей вимагає уваги до забезпечення онлайн безпеки. Правильна охорона особистих даних та фінансової інформації – це крок до створення безпечного та надійного віртуального середовища.

У рамках заходу доцент, завідувачка кафедри фінансів Наталія Євтушенко й доцент, завідувачка кафедри обліку, оподаткування та бізнес-управління факультету фінансово-економічної і професійної освіти Оксана Перчук та завідувачка кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій, професорка Алла Зленко провели лекцію-дискусію. Обговорили правила безпеки в інтернеті та ризики фінансових операцій у он-лайн. Було акцентовано на важливості захисту особистої інформації, використанні сильних паролів та їх регулярній заміні.

Поза тим було проведено тренінги з елементами рольової гри, де здобувачі відтворювали ситуації, пов’язані з фінансовими транзакціями в інтернеті та здобували практичні навички безпеки, ознайомлюючись з інструментами та ресурсами для захисту фінансових інтересів.

«Опанування інформаційною компетентністю дозволяє молодому поколінню не тільки захищати свої особисті дані, але й розуміти, як безпечно та відповідально користуватися Інтернет-платформами для різних потреб, зокрема для здійснення фінансових операцій чи для вміння відрізняти правду від брехні та контролювати свою поведінку в інфопросторі», – зазначила Наталія Євтушенко.

Як відзначила Алла Зленко, інфогігієна є важливим інструментом боротьби проти фейків, яка об’єднує знання та навички для мінімізації негативного впливу інформаційних потоків на психічне і фізичне здоров’я людей та добробуту суспільства. Інформаційна гігієна, подібно до хорошої гігієни, повинна стати доброю практикою, яка змінює життя на краще.

Своєю чергою Оксана Перчук додала: «Важливо дотримуватися простих правил інформаційної гігієни: критичний підхід до інформації, перевірка її правдивості, слухання професіоналів, уникання розголосу заголовків для привертання уваги, обмеження часу в соціальних мережах та використання української мови».

У другій частині зустрічі здобувачі поділилися враженнями та досвідом, наголошуючи на корисності мінімізації використання гаджетів перед сном як способу розслаблення мозку.

Проведення цього освітнього заходу у рамках Дня безпечного інтернету стало важливим кроком у формуванні свідомих та відповідальних користувачів інтернету серед студентської громадськості. Отримані знання та навички забезпечать їм безпеку та захист у віртуальному середовищі.

Ми віримо, що розвиток інформаційної компетентності та свідомості про правила безпеки в Інтернеті допоможе зміцнити довіру до цього важливого засобу комунікації та ресурсу для навчання та розваг. Надійний інтернет – це не лише технологічний прогрес, але і вагомий крок у забезпеченні гармонійного та безпечного інтернет-середовища для всіх його користувачів.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту