Наостанок року в УГСП захистився ще один доктор філософії PhD: наші вітання Галині Сафар’янс

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Наостанок року в УГСП захистився ще один доктор філософії PhD: наші вітання Галині Сафар’янс

Сьогодні, 28 грудня 2023 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського спеціалізованою разовою Вченою радою за спеціальністю 032 Історія та археологія було прийнято до захисту дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії Сафар’янс Галини Василівни на тему: «Професор І.М. Єремеєв (1887-1957 рр.): наукова, педагогічна та організаційна діяльність».

Науковим керівником роботи виступив Коцур Анатолій Петрович, доктор історичних наук, професор кафедри етнології та краєзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Повідомляється, що у дисертаційній роботі на основі комплексу репрезентативних джерел та сучасних теоретико-методологічних засад досліджено творчу спадщину відомого вченого та популяризатора науки й освіти професора Івана Максимовича Єремеєва (1887-1957 рр.). Відображено його життєвий шлях, формування наукового світогляду, педагогічну, просвітницьку, методичну, організаційну, наукову діяльність та внесок у розвиток вітчизняної селекції та насінництва.

«Внаслідок проведеного дослідження з’ясовано, що наукові здобутки І. М. Єремеєва є вагомим внеском у розвиток селекційної науки в Україні першої половини XX ст., доведено, що в особі І. М. Єремеєва вітчизняна агрономія мала великого вченого, який, розвиваючи науково-дослідну справу з теоретичних і методичних питань селекції, внутрішньовидової гібридизації, отримання чистих ліній, здобув світове визнання», – йдеться в анотації до дисертації.

Наукова спільнота високо оцінила актуальність дисертаційної роботи та її важливе теоретичне і практичне значення в умовах розвитку сучасної системи освіти в Україні.

Шановна Галино Василівно!

Сердечно вітаємо вас з успішним захистом дисертації на здобуття ступеня доктора філософії. Це величезне досягнення, яке свідчить про вашу високу кваліфікацію та наполегливість. Бажаємо вам подальших наукових звершень, творчих злетів та невичерпного натхнення у вашій діяльності. Раді вітати вас у когорті захищених науковців УГСП!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту