Переяславець, друг УГСП Сергій Борисов став співініціатором відзначення Дня Незалежності у американському Сент-Пітерсбурзі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Переяславець, друг УГСП Сергій Борисов став співініціатором відзначення Дня Незалежності у американському Сент-Пітерсбурзі

Попри дощову погоду понад 200 українців та американців зібралися у минулу неділю в центрі Сент-Пітерсбурга (Флорида, США), щоб відсвяткувати День Незалежності України. Серед організаторів заходу був і уродженець Переяслава, друг Університету Григорія Сковороди в Переяславі Сергій Борисов.

На американському вітрі майоріли українські стяги, а українці Америки співали пісень та молилися за свій народ, сподіваючись, що війна закінчиться на користь України.

«Цього не повинно бути. Це має закінчитися дуже скоро, і ми повинні зробити все, щоб закінчити цю війну, і єдиний варіант, який ми оберемо, – це перемога України», – заявив український американець Сергій Борисов.

«Приємно знати, що багато людей підтримує Україну. Це найкраще в цьому. Ми всі настільки занурені в своє життя тут, а іноді забуваємо, тож це гарне нагадування. Добре бути серед людей які говорять однією мовою. Люди, які знають однакові пісні», – поділилася українська американка Олександра Зецевич, батько якої загинув на початку вторгнення.

Нині усім нам потрібно бути дуже-дуже сильними. Використовувати всю силу, яка у нас є, вистояти та перемогти!

Нагадаємо, у листопаді в місті Сент-Пітерсбург відбувся грандіозний Фестиваль української культури. Метою його проведення було єднання українців та представлення нашої культурної спадщини американській спільноті. Організатором так само був Сергій Борисов.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту