«Де б ти не знаходився – ти з Україною в серці»: уродженець міста Сергій Борисов допомагає Переяславу та захисникам України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Де б ти не знаходився – ти з Україною в серці»: уродженець міста Сергій Борисов допомагає Переяславу та захисникам України

Нині, у надзвичайно доленосний для України та кожного з нас час, яскраво простежується думка: де б ти не знаходився –  ти з Україною в серці! Чи ти героїчно захищаєш Батьківщину в лавах Збройних Сил України, чи знаходишся в ТРО, чи займаєшся волонтерством або ж просто працюєш, укріплюючи економіку держави, чи виховуєш своїх дітей – ти борешся. Ми доводимо, що Україна – незалежна та сильна країна, і ми всі – незламний український народ, що пліч-о-пліч стоїть за свою свободу. Безперечно, волонтерство стало трендом громадської активності. Безцінний внесок волонтерів простежується не тільки на теренах України, але й за її межами.

Sergiy Borysov

Сергій Борисов – уродженець Переяслава, випускник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Уже багато років він проживає y Сполучених Штатах Америки, є професором молекулярної біології Університету Святого Лева у Флориді. Разом із дружиною доктором біології раку Меган Борисовою вони збирають пожертви на підтримку мешканців Переяслава.

Протягом першого місяця, було передано декілька тисяч для забезпечення паливом та ліками територіальної оборони міста. У травні пан Сергій надав 100 повних комплектів військової форми та понад 500 предметів медичного призначення (кровоспинні засоби, турнікети, антибіотики, очищувачі води тощо), значна частина який була відправлена безпосередньо у зону бойових дій, які на той час точилися на Сумщині. Наразі допомога від Сергія продовжується – захисники очікують на два тепловізора та інші предмети військового спорядження і форму.

«Пожертви передавали члени сім’ї, друзі, сусіди, наші з дружиною колеги, студенти Університету Святого Лева у Флориді. За ці три місяці понад сотні людей зробили свої пожертвування. Серед них, Кевін Крігер, брат Меган, щомісяця перераховує частину своєї заробітної плати, аби продовжувати підтримувати Переяслав. Сара Німон, директорка дитячого садка «Learning Gate» у Флориді, також зробила значні пожертвування. «Learning Gate» має 10-річну академічну співпрацю з факультетом історичної і соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі та місцевим дитячим садком «Золотий ключик».

Підтримка та інтерес до України не є чимось новим для Сари та працівників дитсадка «Ворота Знань» у Флориді.  Серед багатьох заходів, у 2015 році вони щиро приймали українських воїнів, які проходили стажування у місцевій військовій частині.

Арт Неш, філантроп із Флориди, познайомився із мною під час заходу «Солідарність з Україною», який ми організовували у квітні. Арт зробив щедрий внесок, який покрив 50% усіх витрат на придбання та доставку форми» – додає Сергій Борисов та зазначає, що сьогодні наполеглива волонтерська робота є одним із головних чинників наближення перемоги України.

До слова, багато переяславців знають Сергія Борисовa як виконавця бальних танців на міських заходах. Приміром, це відео може нагадати вам виступ Сергія і Аріани Борисових на зльоті випускників переяславських шкіл у 2018 році.

Ми безмежно вдячні Сергію Борисову та всім, хто був причетний до пожертвувань, за таку безцінну співпрацю. Перемога за нами!

 

Інформацію надано відділом міжнародних звязків університету

Перейти до вмісту