Представники міжнародної гуманітарної організації «Оксфам Україна» привезли нову партію допомоги для внутрішньо переміщених осіб зі студмістечка УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Представники міжнародної гуманітарної організації «Оксфам Україна» привезли нову партію допомоги для внутрішньо переміщених осіб зі студмістечка УГСП

25 серпня 2023 року до студмістечка Університету Григорія Сковороди в Переяславі вкотре завітала міжнародна гуманітарна організація «Оксфам Україна». Працюючи з травня 2022 року, вона забезпечує підтримкою постраждалих людей переважно надаючи допомогу у сфері санітарії та гігієни, забезпечення засобів до існування. Цього разу для внутрішньо переміщених осіб, зокрема студентів закладу, привезли майже півсотні комплектів постільної білизни та рушників.

Співпраця УГСП з «Оксфам Україна» не є першою. Раніше вони приїздили задля зустрічі з представниками внутрішньо переміщених осіб, вивчали їх потреби, дізнавалися які засоби гігієни їм необхідні для комфортного проживання – такі потреби це пріоритет допомоги яку надають. На початку серпня привезли індивідуальні гігієнічні набори на 25 позицій товарів для трьох десятків сімей внутрішньо переміщених осіб. Усе необхідне від зубної щітки до крему від комах.

«Університет Григорія Сковороди в Переяславі вчергове висловлює слова щирої вдячності «Оксфам Україна» за надану гуманітарну допомогу, яка передана внутрішньо переміщеним особам. Дякуємо за турботу, доброту ваших сердець, небайдужість. За те, що ви не стоїте осторонь від проблем тих, хто нині потребує нашої допомоги. Хоч наразі складно спрогнозувати, чи надалі така програма ще матиме фінансування, чи завітає ще до нас команда, але ми будемо з теплом і вдячністю згадувати про ті прояви вашої уваги до нашого студмістечка, до сковородинівців», – розповів пресслужбі університету голова профспілкового студентського комітету Університету Григорія Сковороди в Переяславі Михайло Бойко.

Навесні ми розповідали про те, що завдяки співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) IOM Ukraine на територію студмістечка Університету Григорія Сковороди в Переяславі було завезено 13 балконних комплектів, які встановили в тринадцятьох кімнатах, де проживають переселенці. Також від відділу з управління і координації колективними центрами на баланс альма-матер надійшли чайники, фени й праски для побутових кімнат гуртожитків та ВПО. Початок літа ознаменувався новою допомогою від організації – тоді отримали сушильну машинку й гігієнічно-побутові набори для внутрішньо-переміщених осіб, що проживають на території студмістечка. Пізніше представники МОМ Україна привезли пральну машинку й два бойлери для побутової кімнати й, зокрема, потреб ВПО.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту