Пральна машина, два бойлери та кошти на 4 холодильники: УГСП отримав нову гуманітарну допомогу від МОМ Україна для переселенців, які живуть на території студмістечка

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Пральна машина, два бойлери та кошти на 4 холодильники: УГСП отримав нову гуманітарну допомогу від МОМ Україна для переселенців, які живуть на території студмістечка

 

Навесні ми вже розповідали, що завдяки співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) IOM Ukraine на територію студмістечка Університету Григорія Сковороди в Переяславі було завезено 13 балконних комплектів, які встановили в тринадцятьох кімнатах, де проживають переселенці. Також від відділу з управління і координації колективними центрами на баланс альма-матер надійшли чайники, фени й праски для побутових кімнат гуртожитків та ВПО. Початок літа ознаменувався новою допомогою від організації – тоді отримали сушильну машинку й гігієнічно-побутові набори для внутрішньо-переміщених осіб, що проживають на території студмістечка. Нині ж нова вагома допомога від організації.

«Цього разу представники МОМ Україна привезли нам пральну машинку й два бойлери для побутової кімнати й, зокрема, потреб ВПО. З турботою про внутрішньо переміщених осіб їм привезли ще й санітарно-гігієнічні набори. Надалі розраховуємо отримати прасувальні доски. Також шляхом міжнародної системи переказів отримали кошти на придбання чотирьох холодильників, які отримають сім’ї внутрішньо-переміщених осіб. Традиційно дякуємо за сприяння і підтримку, розраховуємо на подальшу співпрацю і взаєморозуміння», – розповідає пресслужбі голова студентського профспілкового комітету Михайло Бойко.

Нагадаємо, що Міжнародна організація з міграції  хоче підтримати психологічний стан і розвиток людей, які покинули власні домівки та нині облаштовують своє життя в інших регіонах України. Переселенців активніше залучатимуть у місцеву громаду, відповідно до їх категорій, сфер попереднього розвитку, захоплень і планів на майбутнє. Себто мова про побудову двостороннього мікроклімату. Наразі УГСП, як один з 15 колективних центрів Київщини, бере участь у кеш-гранті, який допоможе облаштувати сковородинівські гуртожитки та кімнати у яких наразі проживають ВПО.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) є частиною системи ООН як провідна міжурядова організація, що підтримує гуманну та впорядковану міграцію для загального блага. МОМ працює в Україні з 1996 року. Відомо, що наразі у студмістечку Університет Григорія Сковороди в Переяславі проживає 38 внутрішньо переміщених осіб, серед яких 12 студентів.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту