Співпраця Київської обласної служби зайнятості з УГСП закріпилася договором: це успішний початок реалізації активних програм служби зайнятості

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Співпраця Київської обласної служби зайнятості з УГСП закріпилася договором: це успішний початок реалізації активних програм служби зайнятості

25 січня 2023 року об 11:00 у Центрі розвитку підприємництва Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ відбулося засідання круглого столу на тему «Співпраця Київської обласної служби зайнятості з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі – успішний початок реалізації активних програм служби зайнятості». Альма-матер представляли ректор Віталій Коцур, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник та керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич.

Зі вступним словом зібрання відкрив директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук, який коротко анонсував присутнім соціальним партнерам, представникам малого та середнього бізнесу, безробітним про що піде мова у ході зустрічі. Забігаючи наперед, під час засідання презентували діяльність  Центру розвитку підприємництва в Переяславі. Зокрема розповіли про можливості у сприянні працевлаштуванню через організацію професійного навчання.

У свою чергу ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур говорив про реалії роботи в умовах воєнних та економічних викликів й потребу робити спільні проєкти для якомога кращого розуміння потреб нашого регіону і допомоги людям які, попри війну, лишаються вдома й готові працювати та вкладати себе у розвиток Київщини та України. Ректор засвідчив, що УГСП готовий «підставляти плече» партнерам в цьому питанні та вивчає перспективу, вже зараз вирішуючи питання які постануть перед державою у найближчій перспективі.

У блоці виступів партнерів директорка Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ Любов Красова розповідала присутнім гостям про напрями діяльності Центру розвитку підприємництва в Переяславі. Начальниця відділу організації профнавчання КОЦЗ Лілія Козісь поділилася своїми думками щодо сприяння працевлаштуванню через професійне навчання й окреслила питання видачі ваучера для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, а начальниця відділу організації профорієнтації КОЦЗ Ольга Каленюк – про державну програму підтримки бізнесу «єРобота» та отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу. Присутнім анонсували продовження цієї програми та можливості отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу. У 2022 році 227 осіб отримали мікрогрант, які створять 621 нове робоче місце.

Коли слово знову взяли сковородинівці, ректор представив присутню команду університету та запропонував переглянути профорієнтаційні відео, які дали присутнім змогу краще зрозуміти чим живе альма-матер нині та направду надихнутися сковородинівським духом. Після цього присутні ознайомилися з роздатковим матеріалом, а проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник вкотре підкреслив, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі є осередком освітніх можливостей, професійного та кар’єрного зростання, який має велику честь співпрацювати з ринком праці та сподівається на подальшу співпрацю за наміченими у ході зустрічі напрямками. Вячеслав Володимирович підкреслив, що УГСП – це про середовище небайдужих людей, невпинну роботу над собою, крокування в ногу з часом, відповідальність за долю країни, креативність і синергію у плані співпраці зі стейкхолдерами. Керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич розповіла про роботу свого структурного підрозділу у контексті прийому на навчання та працевлаштування випускників закладу, показник працевлаштування яких наразі складає 80%.

У другій частині зустрічі Віталієм Вікторовичем та Денисом Георгієвичем було підписано Меморандум про співпрацю між Київським обласним центром зайнятості та Університетом Григорія Сковороди в Переяславі. Він закріпив узгоджену співпрацю на партнерських засадах у сферах організаційної та аналітичної роботи, інформаційного забезпечення. Сторони задекларували, що кожен із пунктів вже є дієвим, і лише підсилює віддавна закріплені напрямки діяльності.

Повідомляється, що серед аспектів, які передбачає задокументована співпраця, продовжить бути підвищення рівня обізнаності щодо сервісів Київської обласної служби зайнятості для молоді; проведення відкритих лекцій та семінарів для студентів і викладачів Університету стейкхолдерами від Центру з питань інформування про актуальний стан ринку праці в Київському регіоні та в Україні; обмін інформацією щодо: можливості навчання за ваучером; організації професійного навчання та/або проживання в період навчання зареєстрованих безробітних; розробка спільних проєктів на отримання грантів національних та міжнародних програм в соціальній сфері; проведення спільних заходів: ярмарки вакансій, тренінги, семінари, практичні заняття, круглі столи, науково-практичні конференції, інформування про державні програми підтримки малого та середнього бізнесу на базі Центру розвитку підприємництва Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості.

Вітаємо співпрацю Київської обласної служби зайнятості з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі – хай все заплановане неодмінно вдасться!

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту