Наприкінці лютого в УГСП відбудеться пілотний семінар тренерів Національної федерації кікбоксингу України WAKO: перспективи обговорили на зустрічі керівництва федерації та університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Наприкінці лютого в УГСП відбудеться пілотний семінар тренерів Національної федерації кікбоксингу України WAKO: перспективи обговорили на зустрічі керівництва федерації та університету

24 січня 2023 року з дружнім візитом до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітала президентка Національної федерації кікбоксингу України WAKO Ольга Павленко та виконавча директорка Національної федерації кікбоксингу України WAKO Ірина Губарєва. У ході робочої зустрічі з ректором університету Віталієм Коцуром, керівницею відділу профорієнтації та працевлаштування Ольгою Костюкевич та заступником декана факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Петром Коханцем обговорювали перспективи втілення пілотного проєкту – спільного семінару тренерів Національної федерації кікбоксингу України WAKO.

Планується, що тренери WAKO зможе отримати сертифікат державного зразка від Університету Григорія Сковороди в Переяславі, що дасть можливість отримати вищу категорію в закладах мережі державних Дитячо-юнацький спортивних шкіл. Поза тим, за результатами семінару тренери отримуватимуть ліцензію Національної федерації кікбоксингу України на право бути тренером WAKO. Поза тим, уже відомо й про конкретні дати проведення зібрання – воно відбудеться за місяць, з 24 лютого по 6 березня 2023 року.

Попередньо сторони домовилися про те, що фахівці УГСП спілкуватимуться з тренерами у таких блоках: домедична підготовка, фізична та психологічна готовність спортсменів до діяльності, антидопінгова тематика, ряд тем по підготовці спортсменів теоретичний та практичний аспект. Список планують доповнити.

«Національна федерація кікбоксингу України вважає цю ідею крутою, адже ми як практично так і теоретично навчатимемо і розвиватимемо наших тренерів. Проведення буде підсилено отриманням сертифіката.  Ще це важливо, адже цьогоріч WAKO вперше буде представлено на Європейських іграх, а до 2028 року розглядає перспективу потрапити на Олімпійські ігри» – розповідає президентка Ольга Павленко та додає що перевага Університету Григорія Сковороди в Переяславі над іншими закладами освіти України в тому, що наш колектив є креативним і не боїться починати щось нове – те, чого не роблять інші.

Слід нагадати, що на початку минулого 2022 року Національна федерація кікбоксингу України WAKO задекларувала співпрацю з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі підписанням офіційного договору між закладами. У зв’язку з воєнним станом перший рік співпраці вимушено проходив у форматі поповнення лав сковородинівців з числа спортсменів які співпрацюють з Федерацією. Крайній публічний візит президенти Федерації відбувся влітку – тоді пресслужба університету поспілкувалася з пані Ольгою про те, чим живе НФКУ в умовах війни. Нині ж попросили підсумувати рік що минув:

«2022 рік був продуктивним для нашої федерації. Найперше, як я й казала ми приймали участь у Всесвітніх іграх в Америці – 5 наших спортсменів змогли згуртуватися і провести збори в Польщі, за що ми дякуємо нашим польським партнерам. Наша результативність – 5 місць: 2 срібла і 3 бронзи. Як на мене не маємо золота бо багато хто воював як наш Роман Щербатюк, і не було як такого тренувального процесу. Ліцензії на участь були іменними, і ми не могли нікого ніким іншим замінити. Поза тим були на двох кубках світу і одному кубку Європи. На кубку світу приймало участь більше 100 дітей, юніорів та дорослих. Для багатьох батьків це був елемент того, аби відволікти дітей від війни, показати інше життя. Робили це за свій кошт. Підростаюче покоління як ніколи пишалося тим, що ми українці – зайняли 2 командне місце. Також провели єдині змагання після повномасштабного вторгнення росіян – чемпіонат України, який відбувався у столиці з 1 по 5 грудня» – каже Ольга Павленко.

Залишається вкотре подякувати нашим партнерам з Національної федерації кікбоксингу України WAKO та побажати їм ще більше сил і терпіння. Дякуємо за довіру. Знаємо, що спільно нам неодмінно все вдасться.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту