Двоє сковородинівців увійшли до 25 найвпливовіших людей Переяслава від «Інформатора»: кого та як підтримати у голосуванні

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Двоє сковородинівців увійшли до 25 найвпливовіших людей Переяслава від «Інформатора»: кого та як підтримати у голосуванні

Уже вдруге у своїй історії Інформатор визначає найвпливовішу людину Переяслава. Торік видання зібрало 30 претендентів, розділило їх на три десятки, переможець (за результатами голосування наших читачів) кожної потрапив до фіналу. Зрештою найвпливовішим у 2021 році став ректор Університету Григорія Сковороди у Переяславі Віталій Коцур.

Цьогоріч ініціатори дещо змінили формат. 25 кандидатів розділили на п’ять п’ятірок. Переможець кожної вийде до фіналу, де й визначиться найвпливовіший. Зробили це, бо помітили, що до однієї десятки часто потрапляли по кілька особистостей, які безумовно були гідні фіналу. Відбираючи 25 найвпливовіших людей Переяслава у 2022 році послуговувались кількома опціями: публічність, впізнаваність, активність у 2022-му й сприяння захисту України.

Порядок претендентів визначили випадковим чином. Проголосувати за свого фаворита ви можете в Telegram-каналі видання.

У п’ятірці оприлюдненій вчора є депутат міської ради, керівник соціально-гуманітарного відділу та волонтерського корпусу університету Андрій Іващенко. От як охарактеризувало його видання:

Андрій Іващенко з кожним роком набирає ваги як особистість. У 2022-му він передусім займався створення молодіжного простору в Переяславі. І це йому вдалось. Завдяки виграним грантам, проєкти до яких писав сам же Іващенко, завдяки допомозі благодійників і знову ж таки активності нашого претендента у місцевої молоді тепер є класна локація, де можна відпочити. Без алкоголю чи тим паче наркотиків, а активно та корисно. У молодіжному центрі «Зустріч», який очолив Іващенко, проводять різноманітні безкоштовні майстер-класи, лекції, дивляться цікаві фільми.

Андрій Іващенко також активно волонтерить. На початку повномасштабної війни в переяславському університеті обладнали величезний волонтерський корпус. Іващенко, як керівник соціально-гуманітарного відділу, став одним із головних його облич. Маючи величезну довіру від людей, йому передусім приносили те, чого потребували захисники.

Якщо ви вважаєте Андрія Володимировича достойним звання найвпливовішої людини Переяслава – підтримайте його у цьому голосуванні.

Також аби голосування мало якнайбільше інтриги, «Інформатор» запровадив нове й дещо дивне правило: той, кого визнали найвпливовішим, не може знову стати таким протягом наступних трьох років. Тобто Віталій Коцур не може перемогти ні за підсумками 2022-го, ні 2023-го, ні 2024-го. Однак, команда видання завбачила його гідним потрапити до претендентів за 2022 рік. Щоправда, в голосуванні його кандидатури не було. Ось як написали про нього на сайті:

За рік Віталій Коцур аж ніяк не втратив своєї впливовості, а скоріше, лише набув досвіду та потужності особистості. Під його керівництвом університет не лише продовжив успішну роботу і в умовах війни, а й став осередком активної молоді та волонтерським центром. Також переяславський виш зосередився на міжнародній співпраці, бере активну участь у спільних проєктах із закордонними закладами освіти.

Університет Григорія Сковороди масштабно відзначив 300-річчя видатного українського філософа, ім’я якого носить. У рамках урочистостей до Переяслава навіть приїхав президент України Володимир Зеленський. Такий візит, безумовно, додав популярності нашому університету та ще більшої впізнаваності його очільникові.

Серед критиків Коцура-молодшого все рідше лунають порівняння із батьком. Сам Віталій Вікторович про це говорить так: «Той, хто спілкується зі мною, знає про мої життєві позиції, бачення. Я пройшов шлях від асистента, простого викладача до ректора. Й не перестрибував якісь щаблі, все розвивалося як мало бути. Якщо ти щось робиш, то без критики ніколи не обійдеться. Я не вважаю, що це така вже проблема. Мабуть, для того й існують соцмережі, щоб люди могли випустити свої емоції. І це далеко не перший випадок, що в освітянських родинах діти замінюють на чолі університету батьків. Вони стають успішними ректорами, бо мають відповідні знання, досвід і впевненість».

А втім Віталію Вікторовичу не слід сумувати, бо вже вдруге поспіль він потрапив до сотні найвпливовіших людей Київщини та, цьогоріч, навіть, став єдиним представником Переяславщини в цьому рейтингу.

Чи увійде до шорт-листа «найпливовіших переяславців» у трьох наступних п’ятірках ще хтось зі сковородинівців організатори тримають у секреті. Та й, врешті, кожен з  тих хто не покинув альма-матер, чесно працювався, вчився, боровся на своєму фронті безумовно вартий поваги й визнання. Обіймаємо, угсп-family!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту