«За такими молодими людьми майбутнє університету, міста, України»: Віталія Коцура визнали найвпливовішою людиною Переяслава у 2021 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «За такими молодими людьми майбутнє університету, міста, України»: Віталія Коцура визнали найвпливовішою людиною Переяслава у 2021 році

Нещодавно інтернет-видання «Інформатор» підготувало перелік із 30 найвпливовіших людей Переяслава, аби читачі шляхом голосування обрали найбільш авторитетного серед них. Протягом 16-21 січня тривало фінальне голосування, у якому ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур упевнено випередив своїх конкурентів – підприємця Бориса Аврамича та краєзнавця Миколу Богатиря.

За повідомленням «Інформатора» трійка фіналістів визначилася після голосування у трьох окремих десятках претендентів. Аби обрати свого фаворита, читачі сайту повинні були написати про це в коментарі до конкретного допису в telegram-каналі видання і обов’язково аргументувати свій вибір (коментарі без аргументації до уваги не приймалися). У підсумку 93 людини підтримали Віталія Вікторовича.

«Віталій Коцур був досить впливовою в Переяславі особистістю протягом останніх років, починаючи з Революції Гідності. Взяв активну участь у поверненні нашому місту історичної назви, два роки очолював громадську раду при міськраді. Користується повагою серед містян та на державному рівні як фаховий історик.

Однак 2021 рік став знаковим для нього. Віталій Коцур очолив Університет Григорія Сковороди в Переяславі і офіційно у 35 років став наймолодшим ректором в Україні. За його керівництва в університеті впроваджують різноманітні новітні освітні проєкти. А окрім цього, виш заявляє про себе і на всерайонному рівні. Скажімо, з цього року організовує чемпіонат Переяславщини з футзалу. У іншому про Коцура-молодшого чути більше позитивного. Зокрема, він увійшов до сотні найвпливовіших людей Київщини у 2021 році», – розповідають журналісти «Інформатора».

Між іншим, ректор нашої альма-матер отримав чимало слів підтримки від людей, які його знають:

«Всі кандидати гідні бути першими, але я особисто підтримую Коцура, дивлюсь біографію його, я би пішов з ним у розвідку та бій. Об’єктивно, він плюс до всього, наймолодший ректор».

«Всі фіналісти мають значний вплив у своїх сферах. Але в цьому випадку підтримую Віталія Коцура, так як він має вплив у формуванні політики майбутнього нашого міста та керує університетом, який має одне з ключових місць для економіки та соціальної політики міста».

«Уважний, добрий, увічливий, чесний, працелюбний, порядний, рішучий, наполегливий – це риси характеру людини, яка, попри молодий вік, намагається розширити світогляд українців; людини, яка сьогодні в епіцентрі уваги; людини, яка своєю професійною жагою до знань та нового досвіду, рухає університет у майбутнє!»

«Вирізняється новаторським підходом до вирішення питань, толерантним ставленням до колег та студентів. Уважний, здатний вислухати, допомогти та підтримати. Прислухається до пропозицій, зауважень, гуртує навколо себе молодь. Неодноразово була нагода особисто впевнитися в тому, що цей чоловік – вірний син свого народу».

«Це надзвичайно креативний менеджер, дбає про колектив університету загалом і про кожного зокрема. Як ректор гарний організатор, фахівець, знає проблеми освіти і прагне їх вирішувати. За такими молодими людьми майбутнє університету, міста, України».

«Молодий, інтелігентний, освічений, представник нової хвилі управлінців-менеджерів. Маючи природньо закладений національно-патріотичний стержень справедливості у своєму характері, він багато робить для відновлення історичної правди, формує сучасне обличчя справжнього українського українця. І найголовніше – Віталій Вікторович є патріотом Переяслава».

«Це справжній професіонал, патріот, щира, чесна і відповідальна людина. Він уже втілив багато прекрасних ініціатив, завдяки яким значно зріс імідж Переяслава і в Україні, і, до речі, за кордоном! Край отримав нові вектори розвитку і нові перспективи. А ще у Віталія Коцура талант об’єднувати людей задля реалізації гарних справ. Він лідер, який надихає і власним прикладом заряджає змінювати Переяслав і країну на краще! Людина, на яку хочеться рівнятися».

«Пам’ятаю, коли я приїхала одразу з війни на перший курс навчання. Деякі люди сприйняли мене геть не дуже і казали, що я сепаратистка. Вони засуджували мою російську мову, мою поведінку. Мені хотілось втекти. Але з’явився Віталій Вікторович, який спокійно прийняв і мою російську мову, і мою поведінку, бо розумів, що я приїхала з війни і мені важко адаптуватись. Він почав показувати мені світ науки і я закохалась в політологію. І більше мені не хотілось втекти, а університет став прихистком в найтемніші хвилини життя, коли вдома стріляли і продовжують стріляти. Віталій Вікторович показав, що освіта – це престижно і круто, і цікаво. Думаю, якщо колись сюди приїде молодь з окупації, вони так само зможуть знайти світло серед пітьми».

Надзвичайно приємно, що нашого ректора люблять і поважають не лише студенти, викладачі та співробітники університету, а й містяни. Щиро вітаємо Віталія Вікторовича із цим визнанням. Нехай завжди Вас супроводжують удача та успіх у всіх Ваших справах і починаннях! Міцного здоров’я Вам, незгасимої енергії та невтомності в повсякденній відповідальній роботі.

За матеріалами інтернет-видання «Інформатор»

Перейти до вмісту