Напередодні Різдва до УГСП завітав голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак: про що говорили

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Напередодні Різдва до УГСП завітав голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак: про що говорили

6  січня 2023 року, після зустрічі з освітянами Черкащини до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітав голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

За повідомленням пресслужби УГСП, знайомство Руслана Васильовича з університетом розпочалося з відвідин каплички святих рівноапостольних слов’янських просвітників Кирила і Мефодія.  Там він поклав квіти до Стели пам’яті студентів і випускників альма-матер що полягли в боях за Україну в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, у 2022 році.

Надалі голова Державної служби якості освіти України поцікавився функціонуванням «Пункту Незламності» в університеті у контексті його інформативної, медико-санітарної та волонтерської складових. Після спільної світлини біля головної ялинки університету, що наразі доповнює арт-проєкт «Сад божественних пісень» – просторову інсталяцію з елементами флешмобу вирушили до кабінету ректора для робочої зустрічі. По дорозі голова Вченої ради університету, доктор історичних наук, професор, академік, відомий історик та краєзнавець Віктор Коцур показав гостю експоновану в фойє другого поверху головного корпусу закладу визначну рукописну пам’ятку староукраїнської літературної мови й мистецтва, факсимільне видання «Пересопницького Євангелія», що з’явилося в УГСП на початку 2021 року.

Уже під час безпосередньої плідної розмови з керівним складом Університету Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема ректором Віталієм Коцуром, проректорами Вячеславом Різником, Оксаною Ковтун та Василем Дударем, а також головою Вченої ради університету Віктором Коцуром Руслан Васильович детальніше розповів про те, як втілюється в життя державна політика у сфері освіти зокрема з питань забезпечення якості освітньої діяльності й здійснення державного нагляду (контролю) за закладами освіти щодо дотримання норм законодавства. Він наголосив, що провідне місце в діяльності Державної служби якості освіти посідає надання допомоги закладам постійно підвищувати свою якість та формувати довіру суспільства до української освіти.

За умов воєнного стану, як і повсякчас, Державна служба якості освіти України чільне місце у своїй роботі приділяє професійному досвіду педагогічних працівників, інституційному аудиту закладів освіти, удосконаленню внутрішньої системи забезпечення якості освітніх послуг. Відтак під час спілкування співрозмовники визначили актуальні напрямки співпраці державної служби якості з університетською спільнотою Переяслава в умовах цього буремного часу.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту