Олександр Федієнко завітав до УГСП не лише з дружньою розмовою про цифровізацію, а й подарунками: що передали закладу за сприяння народного депутата

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Олександр Федієнко завітав до УГСП не лише з дружньою розмовою про цифровізацію, а й подарунками: що передали закладу за сприяння народного депутата

Як вже повідомляв наш сайт, 8 грудня 2022 року до Університету імені Григорія Сковороди в Переяславі завітав народний депутат України 9-го скликання, голова правління Інтернет асоціації України, експерт з питань кібербезпеки, телекомунікацій, ІТ-технологій та інформаційної безпеки Олександр Федієнко. Тут він провів лекцію-неформальну розмову з викладачами та активними студентами розкривши питання цифрової гігієни, цифрових навичок та ідентифікації, цифрової ідентичності.

У дні відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди гість завітав з подарунками – від себе особисто Федієнко передав закладу портативний дефібрилятор для надання екстренної допомоги медичною сестрою університету не тільки в медпункті а й в «Пункті Незламності» закладу та подальшого навчання наданню долікарської медичної допомоги колективом кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології та Навчально-методичної лабораторії діагностики здоров’я та профілактики захворювань. Поза тим, народний депутат перед п’ять ноутбуків які вже у найближчі дні почнуть застосовувати у своїй роботі викладачі та студенти університету.

Належно відзначити, що саме Олександр Павлович сприяв співпраці університету та компанії «Huawei Ukraine», яка розпочалася минулого тижня проведенням партнерського івенту – творчої зустрічі «Світогляд Сковороди і сучасність: Мистецтво та технології» з гендиректором та співзасновником й композитором ІТ-стартап проєкту «Аудіоказки Українською», співаком, кінокомпозитором, мультиінструменталістом, продюсером та мелодистом Едуардом Приступою (Ділею). Днями компанія «Huawei Ukraine» у особі старшої менеджерки із зв’язків з громадськістю Аліни Севастюк зустрілася з ректором та надала університету велику кількість технологічних столів для обладнання аудиторій. Сторони запевняють, це лише початок – уже незабаром співпраця буде проводитися на всіх рівнях цифрових трансформацій. Мова про цифрову інклюзію для допомоги навчання вчителів, мистецтво і новітні технології і багато інших напрямків. А втім, про це ми детальніше розповімо у одній із наступних публікацій.

«Ще кілька місяців тому, коли Олександр Павлович разом із заступником голови Київської ОВА Віталієм Власюком приїздив в університет, ми мали досить спонтанну зустріч. Тоді, при спілкуванні, виникла така думка «Що потребує університет в умовах того, щоб налагодити нормальний освітній процес?». Окреслили кілька напрямків. Перший стосується всебічної підтримки щодо вимушено переміщених осіб, які в нас проживають і яких підтримує волонтерський корпус нашого університету. Відтак нам передали ковдри та подушки для цієї категорії. Наступний напрям полягав у підтримці самого університету необхідними засобами для навчання. Донедавна Олександр Федієнко був заступником голови Комітету цифрової трансформації, а тому як ніхто інший має важливий досвід у цьому плані. допоміг нам з обладнанням – передав 5 ноутбуків, які дуже згодяться для забезпечення освітнього процесу в умовах війни. Принагідно ще зійшлися на ідеї зустрічі із студентами та викладачами, зокрема освітньої програми Професійна освіта (Цифрові технології) щодо досвіду практичної діяльності нашого гостя в сфері ІТ-технологій і кібербезпеки. Попри все, ми маємо продовжувати навчання та свою роботу попри повітряні тривоги і відключення електрики, в укриттях чи дистанційно» – коментує ректор університету Віталій Коцур та зазначає, що це не остання зустріч у такому форматі, а проведена лекція лише відкриває тематичний цикл таких розмов.

Дякуємо Олександру Федієнку та всім партнерам за увагу, цінні знання й поради, змістовні та прикладні подарунки. Безсумнівно, це лише початок, адже подібні зустрічі є важливими для ХХІ столітті, коли кожен з нас, тою чи іншою мірою, є частинкою цифрового світу, повинен дбати про власну безпеку і здоров’я.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту