Наталія Дзюбенко-Мейс презентує в УГП книгу-поему «Сковорода» напередодні 300-річчя славетного філософа

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Наталія Дзюбенко-Мейс презентує в УГП книгу-поему «Сковорода» напередодні 300-річчя славетного філософа

Напередодні довгоочікуваної 300-літньої річниці від дня народження Григорія Сковороди однією з родзинок Всеукраїнського марафону «Сковорода 300» стане зустріч з публіцисткою, прозаїком, поетесою, авторкою досліджень проблематики Голодомору та історії України, що продовжують дослідження її чоловіка, відомого дослідника Джеймса Мейса, громадської діячки Наталії Дзюбенко-Мейс. «Сковорода» – книжка, яку презентує авторка в ході свого вже третього візиту до університету. «Світ Сковороди. Сучасне прочитання» – тема зустрічі що відбудеться вже у прийдешній вівторок, 29 листопада 2022 року о 12:00 в укритті під першим корпусом університету.

Також є можливість приєднатися онлайн до заходу за допомогою програми Microsoft Teams.

Поема «Сковорода» – унікальне явище в сучасній українській літературі. Це поетична спроба осмислити життя та творчість Григорія Сковороди – українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, мандрівного філософа і співця – через призму сучасності. До збірки увійшли філософські поезії, що торкаються історичного контексту та суголосні із сьогоденням. На сторінках книги – трагедії Чорнобиля, жахіть Голодомору, образи славетних княжих часів і золотого віку Козаччини… Кожен вірш – переосмислення нашого непростого сьогодення.

Як розповідає авторка, ідея книги виникла на тлі подій Майдану й російсько-української війни, коли постало бажання оцінити сучасні трагічні події саме з «історичної відстані Сковороди».

У ході зустрічі говоритимуть про життя та творчість Григорія Савича, розвінчуватимуть міфи і легенди про нього, адже під час написання своєї книги-поеми пані Наталя використала точні та достовірні документи. Розмовлятимуть й про Україну в контексті боротьби з абсолютним злом, яке нині уособлює рашизм, і пошуки істини щодо того, що хвилює українців і що в усі часи залишається головним і вічним.

Не проминіть зустрічі з світом Сковороди у вимірі дослідження Наталії Дзюбенко-Мейс.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту