Яким був міжнародний поступ УГСП протягом передвеликоднього тижня: дайджест подій

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Яким був міжнародний поступ УГСП протягом передвеликоднього тижня: дайджест подій

Попри воєнні дії на території України, минулий тиждень виявився насиченим на події у галузі міжнародної діяльності для нашого Університету. На початку тижня відбулася робоча зустріч проректорки з міжнародної і проєктної діяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі Оксани Ковтун та керівниці відділу міжнародних зв’язків університету Валентини Крикун із керівником відділу міжнародних зв’язків Ізмаїльського державного гуманітарного університету зв’язків Миколою Каплієнко. На зустрічі було оговорено можливості щодо спільної роботи, зокрема участі професорсько-викладацького складу та здобувачів вищої освіти двох закладів у міжнародних та національних програмах і проєктах.

Як вже повідомлялося раніше, з середини минулого тижня розпочався другий етап навчання викладацького та адміністративного складу УГСП у рамках проєкту Еразмус+ «Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до досконалості викладання (UTTERLY)» № 619227-EPP-1-2020-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP, які було проведено фахівцями University of Versailles Saint-Quentin у Франції під керівництвом Яна Борма, віце-президента з міжнародних зв’язків Університету Версаль-Сен-Кантен-ан-Івлін. Загалом до навчання долучилося понад 70 учасників із всієї України та Європи. На навчальних семінарах було розглянуто інформацію щодо особливостей роботи у галузі освіти і науки Франції,  досвід Університету Версаль-Сен-Кантен-ан-Івлін у міжнародних наукових і освітніх проектах як для викладачів, так і для здобувачів закладу.

Більше інформації про новину можна переглянути на сайті грандхолдера проєктуЛьвівського національного університету імені Івана Франка.

Завершення тижня видалося плідним для Університету Григорія Сковороди в Переяславі на нові можливості і зв’язки у галузі міжнародної співпраці. Поряд із роботою за проєктом «Інтернаціоналізація університету шляхом використання інноваційних освітніх засобів» (за фінансуванням програми Німецької служби академічних обмінів DAAD та при підтримці Міністерства освіти України), проєктом Erasmus+ KA1. Youth № 2020-3-TR01-KA105-097465 “Art unites us” та навчанням за проєктом  Еразмус+ КА 2 «Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до досконалості викладання (UTTERLY)» не залишилось осторонь і питання волонтерської співпраці і допомоги для УГСП.

У четвер відбулася зустріч ректора нашого університету Віталія Коцура, проректорки з міжнародних зв’язків та проєктної діяльності Оксани Ковтун, керівниці відділу міжнародних зв’язків Валентини Крикун, командира Добровольчого формування Переяславської МТГ №2 Олександра Дроня із переяславцем, громадянином США Сергієм Борисовим, який наразі є професором, Головою Комітету з біобезпеки у найстарішому католицькому закладі вищої освіти у Флориді, одному із найкращих університетів Центральної Флориди, Університеті Святого Лео. Завдячуючи його наполегливим зусиллям відбулася зустріч із представниками донорів для нашого волонтерського центру, обговорено питання співпраці і допомоги. Крім того, розглянуті питання щодо спільної роботи із професорсько-викладацьким складом та здобувачами освіти наших закладів: проведення круглих столів із викладачами-практиками психологами, семінарів щодо написання есе, мотиваційних листів, CV та розмовних клубів, направлених на підвищення рівня знань з англійської мови для професорсько-викладацького складу та здобувачів освіти УГСП.

Увесь колектив Університету Григорія Сковороди в Переяславі, відділ міжнародних зв’язків щиро дякує родині Борисових, зокрема мамі пана Сергія – кандидату педагогічних наук, доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Олені Борисовій та доценту кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Наталії Борисовій за допомогу та підтримку рідної альма-матер.

Нагадаємо, що в минулому році Університет Григорія Сковороди  спільно із Ізмаїльським державним гуманітарним університетом в Переяславі успішно реалізували проєкт Українського культурного фонду «Університетська мобільність: Mobile Art EDU CAMP».

Пресцентр відділу міжнародних звязків

 

Перейти до вмісту