100 мільйонів доларів отримає Україна від Світового банку аби виплатити стипендії студентам

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > 100 мільйонів доларів отримає Україна від Світового банку аби виплатити стипендії студентам

За повідомленням «УП», Світовий банк виділить Україні 100 мільйонів доларів на виплати стипендій студентам, які здобувають вищу освіту. За розрахунками, це дозволить виплатити академічні та соціальні стипендії.

Завдяки спільному проєкту Міністерства освіти і науки України та Світового банку надається фінансування у розмірі майже 100 мільйонів доларів для відшкодування бюджетної програми у секторі вищої освіти. Уряд України та Світовий банк ухвалили рішення про екстрену допомогу в галузі вищої освіти.

Повідомляється, що сума у розмірі майже 100 мільйонів доларів дозволить у цьому навчальному році виплачувати: академічні стипендії для 172 тисяч студентів та соціальні стипендії для 50 тисяч студентів.

Фінансова установа пояснила, що російське вторгнення в Україну, що досі продовжується, принесло невимовні страждання в українські сім’ї, і багато родин не можуть підтримувати освіту своїх дітей.

 «Ці стипендіальні програми допоможуть студентам забезпечити свої основні потреби та послуги, зрештою сприятимуть продовженню освітнього процесу та покращенню результатів навчання», – вважають у Світовому банку.

Нагадаємо, на початку цього тижня УГСП повернувся до освітнього процесу у дистанційному форматі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту