Підписали угоду та обговорили напрямки подальшої співпраці: відбулася зустріч команди УГСП із директоркою Макарівського ліцею №1

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Підписали угоду та обговорили напрямки подальшої співпраці: відбулася зустріч команди УГСП із директоркою Макарівського ліцею №1

Вдалий вибір професії – одна з головних складових і умов становлення сучасного випускника, майбутнього абітурієнта, усвідомлення своєї значимості в соціумі сьогодні. Відтак нині досить актуальним постає питання цілеспрямованого впливу на процес професійного самовизначення майбутнього фахівця.

11 лютого 2021 року відбулася ділова зустріч в очному форматі між представниками Макарівського ліцею №1 Макарівської селищної ради Бучанського району Київської області та делегатами Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Представником Макарівського ліцею виступила директорка Надія Українець. У свою чергу, сковородинівський університет представляли ректор університету Віталій Коцур, проректор із наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар, керівниця відділу профорієнтації роботи та працевлаштування Ольга Костюкевич та уповноважена особа від факультету української та іноземної філології – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу, методики навчання Світлана Танана.

У ході спільної зустрічі було підписано угоду про співпрацю між закладами освіти; обговорено ряд важливих питань (домовлено та узгоджено співпрацю у сфері освіти та науки з метою ефективного використання спільних можливостей щодо сприяння подальшому розвитку наукового та інноваційного потенціалу, в тому числі проведенні спільних наукових досліджень залучення найкращих випускників ліцею в написанні МАН); взаємодію та співпрацю з метою здійснення експериментально-дослідної та інноваційної діяльності; активізацію та удосконалення навчальної діяльності і поліпшення умов надання освітніх послуг, ефективного професійного розвитку педагогів; запровадження спільних науково-педагогічних проєктів; мобілізацію та ефективне використання освітніх ресурсів.

Ректор Віталій Коцур наголосив на спільній співпраці між закладами освіти і детально ознайомив партнерів з умовами співпраці, які передбачають обмін професорсько-викладацьким складом та науковцями з метою стажування; проведення спільних навчальних та наукових заходів; проведення спільних конференцій та семінарів за узгодженою тематикою; обмін науковою літературою; публікацію результатів спільної науково-дослідницької діяльності в журналах та наукових виданнях; спільну участь в міжнародних академічних програмах; виконання спільної дослідницької роботи в рамках міжнародних грантів; співробітництво в організації програм обміну здобувачами вищої освіти з метою навчання, стажування, виробничої практики, дослідницької роботи; розробку спільних проєктів на отримання грантів національних та міжнародних програм; проведення відкритих лекцій, семінарів, симпозіумів, навчальних поїздок, консультацій та інших заходів, що проводитимуться на взаємних підставах.

У свою чергу, проректор Василь Дудар розповів про спільну розробку методичного та інформаційного забезпечення освітнього процесу, підготовку та видання підручників, навчальних посібників, інших методичних видань, у тому числі в електронному форматі.

Світлана Танана ознайомила присутніх з можливостями здобувачів вищої освіти факультету української та іноземної філології щодо проходження мовної практики за кордоном (факультет має налагоджені зв’язки з навчальними закладами Франції, Німеччини, Чехії, Польщі); спілкування з носіями мови – волонтерами американського Корпусу Миру; працювати у закладах освіти, викладаючи іноземні мови (англійську, німецьку, французьку), туристичних фірмах, агентствах, міжнародних організаціях, компаніях, готелях; організовувати презентації, переговори, ділові зустрічі іноземними мовами; залучення учнівської молоді та вчителів ліцею до участі у навчальних, науково-методичних семінарах, конференціях, Міжнародних і Всеукраїнських науково-педагогічних проєктах, культурно-масових заходах Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Нині вчителі Макарівського ліцею та випускники  мають можливість презентувати свої наукові здобутки під час роботи науково-практичних конференцій, студентських і учнівських конкурсів (МАН), різноманітних майстер-класах, круглих столах, колоквіумах, які будуть проводитися у стінах УГСП. Також було акцентовано увагу про працевлаштування випускників вишу в заклади освіти  міста Макарова.

Наостанок Ольга Костюкевич ознайомила присутніх з переліком нових спеціальностей, правилами вступу, відповідними реєстраціями предметів здачі на ЗНО, етапами проведення вступної кампанії, роботи приймальної комісії Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Цікавою для всіх присутніх стала інформація про культурне життя та дозвілля, різноманіття напрямів секцій та гуртків, за якими займаються студенти Університету, умови проживання в гуртожитку, можливості академічної мобільності студентів та міжнародних програм обміну в університеті тощо.

Залишається сподіватися, що це успішний початок нашої плідної співпраці. І далі неодмінно буде.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту