Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: стипендії, форуми та зустрічі, перемоги, конкурси та профорієнтація

Хоч тиждень, що минає, і не багатий на сніг у Переяславі, проте він як завжди багатий на новини, з якими щоденно знайомить вас пресслужба нашого університету та пресцентри структурних підрозділів у мережі сайтів УГСП. І поки ми спостерігаємо кінець епохи безкоштовних пластикових пакетів, українцям надходять сповіщення про те, що у застосунку «Дія» можна записатися на бета-тестування послуги з виплати 1000 гривень за вакцинацію, а Instagram планує повернення хронологічної стрічки новин ми й не помітили, як над нашим містом невагомо розкинув свої шати вечір п’ятниці – цей тиждень позаду, а відтак час його підсумовувати.

 Стипендії в Україні платитимуть по-новому – які перспективи у сковородинівців?

Кабінет Міністрів знову переглянув умови отримання стипендій студентами. Спочатку після введення нового порядку стипендії могли отримувати 40−45% студентів, які навчаються за рахунок бюджету на денній формі та показали найвищі результати у рейтингу успішності. 1 вересня було прийнято рішення про те, щоб скоротити кількість одержувачів стипендії до 35−40%. У новій постанові Кабміну від 2 грудня знову йдеться про квоту в 40-45%. Відомо, що точний відсоток в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі буде встановлено Вченою радою на одному з найближчих засідань.

Ректор та представники університету долучилися до роботи Форуму «Україна IRREDENTA. Від формального визнання до здобуття реальної свободи»

8 грудня 2021 року, у стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Форум присвячений тридцятій річниці незалежності України «Україна IRREDENTA. Від формального визнання до здобуття реальної свободи». Викладачі та студенти Університету Григорія Сковороди в Переяславі приєднались до нього у форматі онлайн-мосту. Серед спікерів були поважні дипломати та науковці України та ректор нашого університету Віталій Коцур. Пропонуємо вашій увазі переглянути огляд форуму тут.

Сковородинівська політологиня стала коментаторкою #UCUGlobal2021

У минулу п’ятницю, 3 грудня 2021 року, студентка 2 курсу магістратури спеціальності «Політологія» Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ірина Іваннікова долучилась до щорічної Міжнародної конференції #UCUGlobal2021, яка проходила в аналітичному центрі Українського католицького університету (Львів, Україна).

Більше того, Ірину було запрошено до роботи у зібранні як у якості коментатора, так і переможниця Всеукраїнського конкурсу наукових робіт для молодих дослідників «Єдність України в контексті окупованих територій», який проходив на базі УКУ влітку. Нагадаємо, що тоді сковородинівка зайняла ІІІ місце та отримала відповідні сертифікати про перемогу. Вітаємо Ірину та зичимо їй нових перемог!

У понеділок в Університеті відбувся публічний діалог «Українська громада Криму: Вчора. Сьогодні. Завтра?»

У ході розмови, яка відбулася 6 грудня, продемонстрували фільм про жінку-воїна Армії УНР, кримчанку Харитину Пекарчук та презентовано експертно-аналітичну доповідь Андрія Іванця «Громада етнічних українців Криму в умовах російської окупації». Гість подарував бібліотеці Університету Григорія Сковороди в Переяславі низку видань, про які розповідали тут. Наприкінці заходу спікери влаштували флешмоб на підтримку засудженого кримського політв’язня Олексія Бессарабова. Розширений огляд цієї зустрічі знайдете тут.

У четвер в університеті профорієнтували переяславських школярів

9 грудня на базі Університету представники факультету фізичної культури, спорту і здоров’я та факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій провели профорієнтаційну зустріч з учнями 11-х класів Переяславських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1 і № 2. Про які переваги розповідали, чим мотивували та скільки переяславських школярів уже висловило бажання навчатися в університеті можете дізнатися тут.

У п’ятницю в університеті говорили про боротьбу з наркоманією в рамках проєкту «Територія життя»

З метою протидії вживання наркотичних речовин, випадки якого частішають в країні та світі останнім часом, 10 грудня у конференц-залі імені Василя Сухомлинського в змішаному форматі відбулася відкрита зустріч «Територія життя». Спікерами зібрання були ректор університету Віталій Коцур; арт-терапевт, консультант психолого-медико-педагогічної консультації університету Тетяна Кузьменко; представники кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології та структурних підрозділів університету. Відрадно, що до зустрічі на платформі Microsoft Teams долучилося близько півтори сотні охочих студентів. Пам’ятаймо, що успіх в боротьбі з поширенням наркоманії залежить не тільки від лікарів, а й від усіх нас.

Сковородинівці зможуть цілий семестр провчитися в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані

У 2022 році сковородинівцям надається чудова можливість взяти участь в академічному обміні з Університетом імені Адама Міцкевича в Познані (AMU) – найбільшим академічним закладом Познані та одним із провідних польських університетів, який має 20 факультетів та 3 відділення в інших містах. Розповіли про усі деталі та умови обміну тут.

«Пізнай себе і світ»: стартував конкурс з образотворчого та декоративного мистецтва. Зголоситися до участі можна не пізніше 20 грудня

Університет Григорія Сковороди намагається якнайчастіше поповнювати процес розвитку сковородинознавства своїми напрацюваннями. З 6 по 20 грудня 2021 року триватиме Всеукраїнський творчий конкурс з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Пізнай себе і світ» до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Як зголоситися до участі розповіли тут.

Поміж тим варто не забути, що вже за тиждень у двері українських осель постукає Святий Миколай зі подарунками для дітей. Найкращим подарунком для нас стане ваша підписка на сповіщення нашого сайту, та усі представництва альма-матер у мережі. Наша рубрика призначає вам зустріч наступної п’ятниці!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту