Головне за тиждень: карантинні обмеження, акредитації, краєзнавчі зустрічі і секспросвіта

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Підсумки тижня > Головне за тиждень: карантинні обмеження, акредитації, краєзнавчі зустрічі і секспросвіта

Кінець жовтня направду порадував нас багатьма приємними новинами, проте, у той же час, насторожив бентежністю та невизначеністю окремих звісток. Якими б вони не були, на часі нагадати про найважливіші з них у нашій традиційній рубриці.

З 30 жовтня повертаємося в режим он-лайн

Згідно з наказом №260 від 28.10.2021 року «Про організацію освітнього процесу в період з 30 жовтня 2021 року», відвідування університету здобувачами вищої освіти заборонено з 00 год 00 хв 30 жовтня 2021 року до моменту поліпшення епідемічної ситуації чи наявності в усіх працівників документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифікату або іноземного сертифікату, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативного результату тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Детальніше читайте тут.

За підтримки Університету у НІЕЗ «Переяслав» відбулася краєзнавча зустріч з Євгеном Букетом

У середу, 27 жовтня 2021 року, у НІЕЗ «Переяслав» відбулися «Краєзнавчі зустрічі» з краєзнавцем, журналістом, громадським діячем, багаторічним другом та гостем нашого Університету Євгеном Букетом. Захід відбувався в рамках науково-просвітницького проекту «Краєзнавчі зустрічі», започаткованого в жовтні 2018 р. при науково-дослідному відділі історичного краєзнавства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

У ході зустрічі відбулась презентація книги Євгена Букета «Семен Неживий – лицар Холодного Яру» та видання «Коліївщина: право на повстання». Поза тим, присутні мали змогу подискутувати на тему «Гайдамацький рух і Переяславщина» та задати автору свої питання.

Серед інших до заходу долучився й виконуючий обов’язки ректора нашого університету Віталій Коцур, висловивши у своєму вітанні теплі слова вдячності й привітавши автора із презентацією в нашому місті.

Сподіваємося на подальші плідні наукові та творчі зустрічі з паном Євгеном, зокрема й в стінах Університету Григорія Сковороди в Переяславі. А про те, якою видалася зустріч у музеї неодмінно читайте на нашому сайті вже незабаром.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі готується до нових акредитацій

«Підготовка до акредитації 011 Освітні, педагогічні науки здійснюється колективом кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи на чолі з гарантом ОНП – доктором педагогічних наук, професором Ольгою Шапран. Йдеться про підготовку висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців ступеня доктора філософії у галузі освіти, які успішно розвивають професійні компетентності, мають особистісну наукову траєкторію і ефективно її застосовують у процесі написання і захисту педагогічного дослідження доктора філософії.

Освітньо-наукова програма і навчальний план підготовки докторів філософії затверджені Вченою радою університету, й відповідно до них ще з 1 жовтня виконується освітня складова. Нині існують певні узгодження щодо кадрового забезпечення даної спеціальності, відповідності наукового керівництва, блоку вибіркових дисциплін, що формуються відповідно до тематики наукових досліджень аспірантів.

Відділ аспірантури та докторантури звертається до ректорату Університету підтримати науково-педагогічних працівників, що забезпечують освітню складову, додатковими ставками, враховуючи переважну більшість вступників контрактників у третьому рівні освіти, зокрема викладачів, що викладають «Академічну іноземну мову» та наукових керівників аспірантів, що мають значні результати у підготовці аспіранта до захисту» – закликала присутніх на засіданні ректорату університету ще 19 жовтня керівниця відділу аспірантури та докторантури університету, кандидат педагогічних наук, професор Антоніна Розсоха.

Сковородинівцям розповіли те, що вони хотіли б знати про секс

У вівторок, 26 жовтня, задля зустрічі зі сковородинівцями у форматі «Платформа можливостей» завітала секспросвітниця, авторка інстаграм-блогу @femmevika3.0 Вікторія Дубінець. Говорили про те, що таке культура згоди, нащо нам знання анатомії й фізіології, які існують методи контрацепції, чому варто відмовитися від перерваного статевого акту і не тільки. Поза тим, сковородинівці отримали відповіді на свої найсокровенніші питання і разом з досвідченою та компетентною спікеркою розглянули найпопулярніші міфи про секс. Зустріч можна переглянути наживо на інстаграм-сторінці Наукового товариства університету.

Про стан ведення обліку успішності та відвідування здобувачів вищої освіти

«Навчально-науковим центром забезпечення якості освіти в період з 11 по 22 жовтня 2021 року здійснено моніторинг стану ведення журналів академічних груп, фіксації результатів навчальних досягнень студентів та відвідування ними занять.

У ході перевірки документації встановлено наступне:

1) На всіх факультетах заведені журнали обліку роботи академічних груп для студентів денної і заочної форми навчання згідно з «Переліком обов’язкової документації деканатів».

2) Відведені і, в основному, належним чином оформлені сторінки фіксації результатів досягнень студентів та відвідування ними навчальних занять.

Проте є випадки, коли не заповнені відомості про критерії оцінювання знань студентів, відсутні підписи викладачів про проведені заняття, не виставлені бали студентам за практичні і лабораторні заняття, не заповнені відомості про студентів.

У окремих випадках не заповнено відомості про розклад занять академічних груп, не проводиться підсумковий облік відвідування студентами навчальних занять», – доповів під час засідання ректорату, 25 жовтня, фахівець центру забезпечення якості освіти, старший викладач кафедри математики, інформатики та методики навчання Анатолій Лоха.

Університетом підписано угоду про співробітництво з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області

28 жовтня, було зроблено ще один важливий крок на шляху до вдосконалення освітньо-наукового процесу в сковородинівському університеті – виконуючий обов’язки ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур та начальник Головного управлінням Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов підписали угоду про співробітництво.

Ця угода – важливий крок для Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Вона покликана забезпечити чітку «дорожню карту» подальшої співпраці з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області, що значно зміцнить наш потенціал для впровадження змін.

Детальніше читайте тут.

В університеті обговорили освіту в умовах пандемії СOVID-19 – відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар

У п’ятницю, 29 жовтня в гості до Університету Григорія Сковороди в Переяславі прибула делегація із Національного університету імені М. П. Драгоманова на чолі з ректором цього закладу, доктором філософських наук, професором, дійсним членом АПН України, членом-кореспондентом НАН України, заслуженим діячем науки і техніки України, академіком АН ВШ України Віктором Андрущенком. Метою візиту була участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Освіта в умовах пандемії СOVID-19: адаптація підготовки вчителя до нової реальності».

Семінар був партнерським заходом закладів. Його співорганізаторами стали кафедра соціальної філософії, філософії освіти та освітньої політики історико-філософського факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та кафедра філософії і соціальної антропології імені професора І. П. Стогнія факультету історичної і соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Протягом дня столичні гості мали змогу відвідати нещодавно освячену капличку святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, пройтись аудиторіями університету, обговорити налагодження співпраці між обома сторонами та зробити фото, аби закарбувати цей день у своїй пам’яті.

На згадку про наш заклад колективу НПУ ім. Драгоманова було вручено тематичні сувеніри. Наостанок дня гостей чекала насичена відвідинами екскурсія містом.

Грант на навчання у розмірі 15 000 гривень: долучайся до VІІІ конкурсу «Sсholarship в Україні»

Соціальний проєкт «Sсholarship в Україні» існує вже 4 роки і у жовтні 2021 року проходить вже VІІІ конкурc для здобувачів вищої освіти. За цей період загалом організатори проєкту допомогли 69 студентам та видали 24 гранти на навчання. У сучасних умовах, під час пандемії цей конкурс є, як ніколи, актуальним і необхідним для того, щоб українські студенти відчули підтримку у непростий час та не втратили надію у достойне майбутнє.

У VІІІ конкурсі «Sсholarship в Україні» переможцю надається грант на навчання у розмірі 15 000 грн. Грант можна використати на сплату навчання в навчальному закладі або будь-яких освітніх курсів. Студенти, які посядуть 2 і 3 місце отримають грошові сертифікати на 4000 грн та 2000 грн відповідно.

Ознайомитися із більш детальною інформацією можна тут.

Листопад вже на носі, і він віщує нам багато новин та вражень, тому чекайте наступної підсумкової суботи так, як чекаємо її ми самі. Не забувайте, що найсвіжіші звістки та найактуальніші анонси щоденно з’являються на сайті Університету та його сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення цього сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні, а також на усі представництва альма-матер у мережі аби завжди і в зручному форматі бути в курсі нових подій та тенденцій. Бережіть себе і залишайтесь з нами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту