Університетом підписано угоду про співробітництво з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області – на що зобов’язалися сторони?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університетом підписано угоду про співробітництво з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області – на що зобов’язалися сторони?

Сьогодні, 28 жовтня, було зроблено ще один важливий крок на шляху до вдосконалення освітньо-наукового процесу в сковородинівському університеті – виконуючий обов’язки ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур та начальник Головного управлінням Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов підписали угоду про співробітництво.

Згідно з угодою, представники обох сторін домовилися про сфери співробітництва: участь у забезпеченні реалізації державної політики у сфері сприяння соціальному становленню та розвитку молоді; реалізацію прав молоді на здобуття професійної освіти відповідно до потреб особистості та індивідуальних здібностей, з урахуванням соціально-економічного розвитку регіону; скорочення часових та інших витрат громадян, пов’язаних із отриманням адміністративних послуг у сфері пенсійного забезпечення громадян; забезпечення надання інформаційної допомоги з питань, що входять до компетенції Сторін.

Поза тим, сторони домовилися про проведення зустрічей для обговорення та узгодження дій, спрямованих на покращення якості співпраці, в ході яких можуть розглядатися поточні та перспективні питання взаємодії між Сторонами; розробку у межах компетенції спільних проектів, програм щодо організації надання інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних послуг громадянами незалежно від їх відношення до зайнятості, контроль за їх виконанням; сприяння інформованості щодо переліку послуг з питань пенсійного забезпечення та можливості їх отримання, легалізації заробітної плати, залежності страхового стажу від сплати єдиного соціального внеску.

Сторони зобов’язалися проводити спільні ділові зустрічі з питань організації інформаційно-консультаційної роботи з молоддю; удосконалювати форми і зміст профорієнтаційної роботи з молоддю; брати участь у розробці спільних проектів, програм, заходів щодо організації надання інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних послуг громадянам незалежно від їх відношення до зайнятості, контроль виконання взятих зобов’язань; організовувати та проводити інформаційно-консультаційні заходи за участю органів студентського самоврядування; залучати студентів до участі у цільових заходах (тематичних зустрічах, семінарах, тренінгах); проводити заходи, що стимулюють їх учасників до пошуку найефективніших засобів підвищення власного професійно-кваліфікаційного рівня, розвитку соціально-економічної ініціативи, інтелектуальної та трудової незалежної діяльності й забезпечувати висвітлення у засобах масової інформації питань, що стосуються надання соціальних послуг.

Ця угода – важливий крок для Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Вона покликана забезпечити чітку «дорожню карту» подальшої співпраці з Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області, що значно зміцнить наш потенціал для впровадження змін.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту