Випускники університету, які працевлаштувалися за спеціальністю, можуть отримати одноразову адресну грошову допомогу – усі деталі вже тут

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Працевлаштування > Випускники університету, які працевлаштувалися за спеціальністю, можуть отримати одноразову адресну грошову допомогу – усі деталі вже тут

Гарною неперервною традицією педагогічних університетів протягом кількох десятиліть є надання одноразової адресної грошової допомоги своїм випускникам, які уклали, на строк не менш як три роки, договір про роботу на посадах педагогічних працівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах – наш університет теж надає можливість отримати таку виплату, і 2021 рік не стане виключенням з правил. На адресу керівників закладів вищої освіти державної форми власності, що перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України і здійснюють підготовку педагогічних працівників уже надійшов лист МОН який стосується «Щодо надання списків випускників 2021 року».

Про що йдеться у листі? На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2006 р № 1361 «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів», наказу Міністерства освіти і науки від 19 грудня 2019 року № 1588, зареєстрованого у Міністерстві юстиції 25 лютого 2020 року № 206/34489 «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників закладів вищої освіти» університет надасть списки випускників закладу вищої освіти, які закінчили у листопаді-грудні 2020 року та 2021 році навчання і навчались за державним замовленням за спеціальностями галузі знань «01 Освіта/Педагогіка» або за іншою спеціальністю галуззю знань та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу на посадах педагогічних працівників у закладах загальної середньої або професійно (професійно-технічної) освіти, визначених органами управління освітою.

Що потрібно аби отримати допомогу? Найперше, знати, що відповідно до пп.1 Порядку № 1588 така допомога виплачується випускникам закладів вищої освіти, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра або магістра денної форми навчання за умови, що вони:

  • навчалися за рахунок бюджетних коштів за державним замовленням вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації державної та комунальної форм власності незалежно від підпорядкування;
  • здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю;
  • уклали, на строк не менш як три роки, договір про роботу на посадах педагогічних працівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

При дотриманні вищенаведених умов та подання випускником педагогічного профілю, який навчався у ЗВО, усіх необхідних документів, він має право на отримання одноразової адресної грошової допомоги у п’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

Зокрема, для отримання одноразової адресної грошової допомоги потрібно у термін до 10 жовтня поточного року подати такі документи:

  • тристоронній договір про роботу на посадах педагогічних працівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.
  • копію трудової книжки, завірену директором навчального закладу, в який працевлаштувався випускник;
  • довідку про працевлаштування з навчального закладу. Випускники, які працевлаштовані в навчально-виховних комплексах «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад», подають довідку з цього навчального закладу, яка підтверджує інформацію про роботу в шкільному підрозділі цього навчального закладу, в якому працює даний працівник;
  • копію паспорта та ідентифікаційного номера;
  • заяву про надання допомоги написану власноруч (потрібно вказувати реквізити стипендіальної банківської карти).
  • копію диплому про освіту.

Важливі зауваги! Зверніть увагу, що у разі відмови випускника приступити до роботи відповідно до укладеного договору про роботу на посаді педагогічного працівника у загальноосвітньому або професійно-технічному навчальному закладі, звільнення його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни, звільнення за угодою сторін або з ініціативи працівника протягом 3 років від початку роботи в загальноосвітньому або професійно-технічному навчальному закладі, одержувач допомоги зобов’язаний повернути суму фактично одержаної допомоги у ЗВО, який здійснював її виплату.

У разі зміни місця роботи випускника, але продовження перебування його на посаді педагогічного працівника у загальноосвітньому або професійно-технічному навчальному закладі, одержувач допомоги зобов’язаний протягом 30 днів з дня виникнення таких змін переукласти договір за новим місцем роботи відповідно до норм, визначених у п.1 Порядку.

Куди звертатися аби отримати допомогу випускникам Університету Григорія Сковороди в Переяславі? Усіх охочих чекають фахівці сектору працевлаштування Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю університету.

08401, м. Переяслав, вул. Сухомлинського, 30, корпус № 2, поверх № 1, каб. 102 а.

+38 (093) 986 11 43; +38 (096) 703 12 71 (керівник відділу)

moderator.phdpu@gmail.com (з приміткою «отримання одноразової грошової допомоги»)

Інформацію надано Відділом PR-технологій та зв’язків з громадськістю

Перейти до вмісту