У минулу неділю, 22 серпня 2021 року, у Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» вперше провели борщ-батл. За перемогу боролися шість команд, які презентували свої унікальні рецепти борщу. Багаточисельні гості свята за доволі демократичною ціною могли скуштували страви, а потім проголосували за ту команду, яка сподобалася найбільше. Серед інших своїм запашним борщем та іншими смаколиками дивувала й «Кулінарна майстерня Університету Григорія Сковороди в Переяславі».
Презентували альма-матер представники факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій в особі кандидата історичних наук, доцента, заступниці декана факультету з навчальної роботи Катерини Ковальської, старшого викладача, заступниці декана факультету з навчальної роботи Людмили Ісак, кандидата педагогічних наук, доцента, керівника соціально-гуманітарного відділу Андрія Іващенка та диспетчерок деканату, здобувачок факультету Наталії Заболотньої, Наталії Нікітчук й старшого лаборанта кафедри біологіїї, методології та методики навчання Марії Супрунової.
«Під час святкування нами було представлено 5 авторських рецептів борщу та страв української національної кухні. Представники факультету презентували «Борщ професорський», який мав секретний інгредієнт. Також було приготовано та продано деруни, котлети по-київськи, пампушки домашні, пиріжки з квасолею і грибами, узвар. Ми дякуємо представникам університету та головному кухарю – Демчевській Ангеліні Павлівні, котра вразила смаком та якістю приготованих страв» – зазначають безпосередні учасниці.
Хороша та якісна справа отримала відмінний результат, адже за результатами голосування ласунів команда «Кулінарна майстерня Університету Григорія Сковороди у Переяславі» стала найкращою в номінації «Борщ глядацьких симпатій».
Університетська родина щиросердно вітає своїх колег та студентів, які довели, що сковородинівці можуть бути не лише кращими в освіті та науці, а й кулінарії – відтепер про це знають не лише всередині нашого закладу, а й на теренах міста та регіону.