«Кулінарна майстерня» університету отримала приз глядацьких симпатій на Переяславському борщ-батлі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Кулінарна майстерня» університету отримала приз глядацьких симпатій на Переяславському борщ-батлі

У минулу неділю, 22 серпня 2021 року, у Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» вперше провели борщ-батл. За перемогу боролися шість команд, які презентували свої унікальні рецепти борщу. Багаточисельні гості свята за доволі демократичною ціною могли скуштували страви, а потім проголосували за ту команду, яка сподобалася найбільше. Серед інших своїм запашним борщем та іншими смаколиками дивувала й «Кулінарна майстерня Університету Григорія Сковороди в Переяславі».

Презентували альма-матер представники факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій в особі кандидата історичних наук, доцента, заступниці декана факультету з навчальної роботи Катерини Ковальської, старшого викладача, заступниці декана факультету з навчальної роботи Людмили Ісак, кандидата педагогічних наук, доцента, керівника соціально-гуманітарного відділу Андрія Іващенка та диспетчерок деканату, здобувачок факультету Наталії Заболотньої, Наталії Нікітчук й старшого лаборанта кафедри біологіїї, методології та методики навчання Марії Супрунової.

«Під час святкування нами було представлено 5 авторських рецептів борщу та страв української національної кухні. Представники факультету презентували «Борщ професорський», який мав секретний інгредієнт. Також було приготовано та продано деруни, котлети по-київськи, пампушки домашні, пиріжки з квасолею і грибами, узвар. Ми дякуємо представникам університету та головному кухарю – Демчевській Ангеліні Павлівні, котра вразила смаком та якістю приготованих страв» зазначають безпосередні учасниці.

Хороша та якісна справа отримала відмінний результат, адже за результатами голосування ласунів команда «Кулінарна майстерня Університету Григорія Сковороди у Переяславі» стала найкращою в номінації «Борщ глядацьких симпатій».

Університетська родина щиросердно вітає своїх колег та студентів, які довели, що сковородинівці можуть бути не лише кращими в освіті та науці, а й кулінарії – відтепер про це знають не лише всередині нашого закладу, а й на теренах міста та регіону.

Перейти до вмісту