Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Переяслав у «червоній зоні»: пояснюємо, як тепер будемо вчитися та працювати
Плашка карантин

У п’ятницю ми розповідали Вам про те, що Переяслав потрапив до переліку 112 адміністративних одиниць по всій України, які від сьогодні, 2 листопада, як на мінімум на два найближчі тижні віднесено до червоної карантинної зони та розповідали які обмеження це несе за собою, зокрема й в нашому університеті.

Нині ж хочемо закцентувати вашу увагу на основних положеннях наказу по університету №227 від 30.10.2020 р. «Про внесення змін до організації освітнього процесу» та наказу №228 від 02.11.2020 р. «Про зміни у режимі роботи університету в умовах адаптивного карантину», які чітко регламентують діяльність нашого закладу вищої освіти на цей період:

– з 02 листопада 2020 року відвідування університету здобувачами вищої освіти заборонено до пом’якшення епідемічної небезпеки.

освітній процес для усіх курсів та рівнів вищої освіти, заочної та денної форм навчання у означений період, відбуватиметься виключно з використанням дистанційних технологій навчання відповідно до затверджених розкладів занять.

– при організації та забезпеченні освітнього процесу його безпосередні учасники та відповідальні особи мають продовжувати керуватися графіком навчального процесу для здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання, який було передбачено наказом по університету №136 від 25.08.2020 р. «Про організацію та проведення навчального процесу у 2020/2021 н.р.» та низкою інших наказів, що регламентують організацію та проведення освітнього процесу, практики, підсумкової атестації в період адаптивного карантину (№159 від 04.09.2020 р. «Про тимчасовий порядок організації освітнього процесу в 2020/2021 н.р. в умовах карантину», №196 від 28.09.2020 р.«Про організацію та проведення практик студентів в умовах карантину»,  №213 від 15.10.2020 р. «Про організацію та проведення навчального процесу невипускових курсів в період адаптивного карантину», №214 від 15.10.2020 р. «Про організацію, проведення навчального процесу та підсумкової атестації випускових курсів освітнього рівня магістр в умовах адаптивного карантину» та №217 від 16.10.2020 р. «Про організацію роботи Екзаменаційної комісії в умовах адаптивного карантину».

– на кожному з факультетів відбуватиметься моніторинг виконання здобувачами індивідуальних навчальних планів з використанням технологій дистанційного навчання та постійний моніторинг якості освітнього процесу та дотримання академічної доброчесності. Буде забезпечено контроль за виконанням освітніх програм та індивідуальних навчальних планів здобувачів з навчальних дисциплін закріплених за кожною з кафедр.

Крім того, з 02 листопада 2020 року в університеті запроваджено гнучкий режим робочого часу, який передбачає різні години початку і закінчення роботи для працівників до пом’якшення епідемічної небезпеки. При цьому відповідальними особами буде забезпечено достовірний облік робочого часу та передбачено обов’язок працювати упродовж встановленої кількості робочих годин (40 годин на тиждень для працівників університету та 36 годин для науково-педагогічних працівників). Крім того, буде розроблено заходи щодо часткового переведення науково-педагогічних працівників на роботу в дистанційному режимі та на виконання інших видів робіт (організаційно-педагогічна, методична, наукова, тощо).

Наголошуємо на необхідності суворо дотримуватися протиепідемічних заходів в навчальних корпусах та гуртожитках відповідно до попередніх наказів по університету – №135 від 21.08.2020 р. «Про організацію протиепідемічних заходів в університеті та гуртожитках під час підготовки та після початку 2020/2021 навчального року», №154 від 01.09.2020 р. «Про створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році» та №182 від 22.09.2020 р. «Про посилення протиепідемічних заходів в університеті».

Ми бажаємо усіх сковородинівцям доброго здоров’я та невтомно нагадуємо Вам про інструкцію сковородинівця у зв’язку з небезпекою подальшого поширення COVID-19. Пам’ятайте, що поки в нашій країні та, зокрема, в університеті існує загроза пандемії ми уникаємо скупчення людей, тримаємося на відстані щонайменше 1,5 м один від одного, вітаємося безконтактно, носимо маски, дотримуємося респіраторної гігієни, регулярно миємо руки руки з милом та обробляємо їх антисептиком, провітрюємо приміщення, звертаємося до лікаря/лікарки телефоном у разі появи небезпечних симптомів. Неодмінно залишаємося вдома, коли хворіємо. У разі підозри, контакту чи хвороби на COVID-19 сковородинівці повинні повідомляти про це уповноважену особу та адміністрацію.

Станом на ранок понеділка, 2 листопада, в Україні зафіксовано 6 754 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 за добу.

Бережіть себе і будьте здорові!

Перейти до вмісту