В Україні – новий поділ на карантинні зони: Переяслав став «червоним»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > В Україні – новий поділ на карантинні зони: Переяслав став «червоним»

З понеділка, 2 листопада, в Україні почнуть діяти нові зони коронавірусного карантину. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Telegram.

Серед 112 адміністративних одиниць по всій України до червоної зони буде віднесено й місто Переяслав. Порівняно з минулим тижнем, «червона» зона розширилась.

Відтак, з понеділка в нашому місті будуть діяти нові обмеження. Зокрема, це стосується й Університету Григорія Сковороди в Переяславі. На період дії даних обмежень забороняється відвідувати університет здобувачами вищої освіти, а освітній процес буде здійснюватися з використанням дистанційних форм навчання. Більше деталей щодо внесення змін до організації освітнього процесу з 2.11.2020 року буде визначено відповідним наказом, про який ми повідомимо на сайті.

Існуватимуть обмеження і на регулярні та нерегулярні перевезення легковим та авто- транспортом, крім легкових машин з кількістю пасажирів до п’яти осіб. Крім того, допускається користування службовим транспортом за наявності масок і місць для сидіння, а також за умови узгодження маршрутів слідування з Нацполіцією.

Стосуватимуться обмеження й посадки пасажирів в транспорт приміського, міжміського, внутрішньо- і міжобласного сполучення; прийому відвідувачів в закладах культури, кіно, ресторанах, кафе, ТЦ, спортзалах. Допускається торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, ліками, агропродукцією, а також робота банків, страхових компаній, пошти, заправок, ветеринарів, ремонтників та адресна доставка замовлень з кафе і ресторанів; відвідування установ, які надають послуги соціального та реабілітаційного характеру. Виняток становлять екстрені соціальні послуги, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, центри для бездомних.

Зазначимо, що «червоний» рівень  може бути послаблений не раніше як через 14 днів. Нагадаємо, в Україні станом на ранок п’ятниці зафіксовано 8 312 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 за добу.

Перейти до вмісту