Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Навчання починається – загроза COVID-19 лишається: інструкція сковородинівця

Після послаблення карантину багато хто, забув про те, що обмеження все ще діють – про це свідчить невтішна статистика нових випадків заховорювання на COVID-19. Мова йде не про сухі цифри, а конкретні людські життя, які нині перебувають під прямою загрозою.

 У зв’язку з початком навчального року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі видано наказ №154 від 01.09.2020 р. «Про створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році», який підпорядковується виконанню постанови Головного державного санітарного лікаря України від 04.08.2020 № 48 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в гуртожитках на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та низки листів Міністерства освіти і науки України.

Відтак, вкотре звертаємо увагу учасників освітнього процесу та працівників університету на те, що їм слід неухильно дотримуватися вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» в частині, що стосується заборони перебування осіб в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень при подачі оригіналів документів на виконання вимог абзацу одинадцятого пункту 1 розділу V Умов прийому для здобуття вищої освіти в 2020 році, затверджених наказом МОН від 11 жовтня 2019 року №1285.

Крім того, повідомляємо, що уповноваженою особою в університеті, яка знає порядок дій у випадку виявлення осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби, організовує їх здійснення та супровід і підтримку осіб з підозрою або підтвердженням випадку  COVID-19 призначено начальника експлуатаційно-технічного відділу університету Олександра Столяренка.

На виконання наказу комендантами корпусів та гуртожитків визначено і відведено спеціальні приміщення, що добре провітрюються, для можливого направлення особи з ознаками гострого респіраторного захворювання, а представникам охорони та черговим від структурних підрозділів, що здійснюють температурний скринінг у корпусах університету доручено не допускати викладачів, співробітників та студентів закладу освіти з вираженими ознаками гострого респіраторного захворювання до закладу освіти.

Усім нам важливо дотримуватися вимог щодо поводження з використаними засобами індивідуального захисту. Задля цього у корпусах та гуртожитках розміщено матеріали «Як поводитися громадянам з відходами, утвореними у зв’язку з COVID-19» від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України – просимо звернути на них увагу.

Пам’ятайте, що поки в нашій країні та, зокрема, в університеті існує загроза пандемії ми уникаємо скупчення людей, тримаємося на відстані щонайменше 1,5 м один від одного, вітаємося безконтактно, носимо маски, дотримуємося респіраторної гігієни, регулярно миємо руки руки з милом та обробляємо їх антисептиком, провітрюємо приміщення, звертаємося до лікаря/лікарки телефоном у разі появи небезпечних симптомів. Неодмінно залишаємося вдома, коли хворіємо. У разі підозри, контакту чи хвороби на COVID-19 сковородинівці повинні повідомляти про це уповноважену особу та адміністрацію.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі наполегливо закликає вас дотримуватися правил карантину, пильно слідкувати за власною гігієною, тримати дистанцію і не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Будьте відповідальними! Бережіть себе, своїх близьких, друзів та всю сковородинівську родину, і будьте здорові!

Телефон «гарячої» лінії МОЗ:  0 (800) 505-840

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту