Олеся Скляренко взяла участь у першому навчальному заході для представників мережі національних контактних пунктів Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Олеся Скляренко взяла участь у першому навчальному заході для представників мережі національних контактних пунктів Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»

15 жовтня 2024 року керівниця національного контактного пункту «Нова європейська ініціатива Баугауз», що діє на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Олеся Скляренко взяла участь у першому навчальному заході для представників мережі національних контактних пунктів Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Вебінар був присвячений загальному ознайомленню з роботою НКП та досвідом НКП в попередній рамковій програмі «Горизонт 2020». Але головним стало ознайомлення з інструментом роботи Європейського Союзу – порталом фінансування і тендерів.

Як розповіла пресслужбі університету Олеся Богданівна, на заході була присутня виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька, яка підкреслила важливість номінування національних контактних пунктів і підписання з ними договорів Міністерством освіти і науки України.

Також під час навчання Таїсія Симочко, головна спеціалістка відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ, розповіла про роль та функції НКП, особливості їх роботи й функціонування.

Зі свого боку роботу «Офісу Горизонт Європа в Україні» презентував кандидат економічних наук, доцент, начальник відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Ігор Таранов. Потім Наталія Діденко, кандидатка сільськогосподарських наук, старша дослідниця, заступниця начальника відділу провела практичну частину вебінару – майстер-клас порталом «Funding and Tenders». Учасники познайомилися з тим, як правильно ним користуватися, здійснювати підбір конкурсів, шукати партнерів, які є можливості для науковців, на яких вплинула війна тощо.

Після цього розпочалася сесія питань-відповідей, де представники НКП порушили питання фінансового й організаційного характеру.

Завдяки цьому заходу представники НКП отримали розуміння своєї ролі й організації роботи на основному порталі Єврокомісії Funding and Tenders.

Нагадаємо, наприкінці вересня Скляренко долучилася до наради з представниками України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту