«Інша Україна: що відкриває реальна історія?»: в УГСП відбудеться розмова з Акімом Галімовим в форматі «Платформа можливостей»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Інша Україна: що відкриває реальна історія?»: в УГСП відбудеться розмова з Акімом Галімовим в форматі «Платформа можливостей»

Що відкриває нам реальна історія України та якою є роль кожного з нас у її збереженні? Щоб розібратися у цих питанях Університет Григорія Сковороди в Переяславі запрошує свої здобувачів, науковців та співробітників, містян та усіх охочих до розмови із продюсером «1+1 media», засновником проєкту «Реальна історія» Акімом Галімовим.

Зустріч на тему «Інша Україна: що відкриває реальна історія?» відбудеться у форматі «Платформа можливостей» вже у прийдешню п’ятницю, 11 жовтня 2024 року о 12:00 у 114 аудиторії Центр інноваційного навчання та трансферу технологій «Innovation Training & Tech Transfer Center»)

У проєкті «Реальна історія» Акім Галімов створює невеликі відео на важливі історичні теми, якими спекулює росія. Його засновник стоїть на позиції, аби усі ми знали правду про підписані Хмельницьким угоди з росією. Про те, як росія анексувала і штучно насаджувала російську політику на українських територіях. Про розстріляне відродження чи безпощадність каральної системи російської імперії та СРСР. Що пов’язує Україну та Крим і правдиві історія про міста й області, де ми живемо. Окрім того, на думку Галімова, саме час розказати українцям справжні історії її героїв. Бандера, Чорновіл, Плахотнюк, Параджанов, Хвильовий – ці та інші люди віддали своє життя за незалежну вільну Україну.

«Ми маємо знати реальні історичні факти, щоб правильно розуміти все, що відбувається сьогодні. Усі факти у, без жодних перебільшень, кожному відео перевіряють професійні історики», – переконує наш майбутній гість.

У ході розмови Акім Галімов, серед іншого, розповість про свою роботу над проєктами «Реальна історія» та «Україна: повернення своєї історії», акцентує уваги на впливі росії на спотворення та важливість вивчення справжньої історії. Серед іншого розповість про те, як сковородинівці  можуть допомагати вивчати історію України – волонтерити в архівах, спілкуватися, записувати усну історію тощо. Звісно ж, відповість на усі питання присутніх, які, почувши про цю зустріч, віримо, ви почнете готувати зазделегідь.

Незмінними організаторами зустрічі є Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю та Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету. Завчасно вдячні за можливість цієї розмови компанії «1+1 media».

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту