Відійшов у засвіти професор університету, видатний учений у галузі літературознавства Юрій Мільошин

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Співчуття > Відійшов у засвіти професор університету, видатний учений у галузі літературознавства Юрій Мільошин

Сьогодні, 30 вересня 2024 року, помер учений у галузі літературознавства зарубіжної літератури, теорії та практики художнього перекладу, кандидат філологічних наук, професор кафедри філософії та політології Юрій Олександрович Мільошин.

Біографічна довідка. Народився 29.04.1939 р. у с. Харківці Гмелінського району Саратовської області (нині Волгоградська обл. російської федерації).

Після закінчення середньої школи в 1956 р. та Технічного училища в 1957 р. працював слюсарем на заводі ім. Урицького (м. Енгельс Саратовської обл.). У 1963 р. закінчив філологічний факультет Саратовського педагогічного інституту і до 1968 р. працював викладачем французької мови в середній школі № 2 м. Пугачова Саратовської обл. 3 1968 р. по 1970 р. працював на вищих педагогічних курсах підготовки викладачів іноземної мови вищої кваліфікації для вищих навчальних закладів Ленінградського педагогічного інституту ім. О. І. Герцена. 3 1970 р. по 1971 р. асистент кафедри німецької та французької мови Магнітогорського педінституту.

31971 р. аспірант кафедри зарубіжної літератури Ленінградського педінституту ім. О.Д. Герцена, де в лютому 1975 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: «Достоєвський і моральні проблеми у французькому романі (10–50 рр. ХХ ст.)». У 1974 1977 рр. старший викладач, доцент кафедри Магнітогорського педінституту, декан факультету іноземних мов.

У 1978 1985 рр. доцент кафедри російської та зарубіжної літератури, доцент кафедри французької мови, декан факультету, завідувач кафедри французької мови. У 1985 1988 рр. доцент кафедри української та зарубіжної літератури Криворізького педінституту.

У 1988-1994 pp. завідувач кафедри іноземних мов Переяслав-Хмельницького педінституту ім. Г.С. Сковороди.

У 1995-1998 рр. завідувач кафедри російської мови та літератури. 3 1998 р. до виходу на пенсію у 2003 р. професор кафедри теорії і методики викладання іноземних мов, професор кафедри філософії та політології.

Керівництво, професорсько-викладацький колектив, співробітники та випускники Університету Григорія Сковороди в Переяславі, колектив факультету української та іноземної філології у глибокій скорботі з приводу смерті видатного філолога та висловлюють найщиріші слова співчуття родині. 

Вічна та світла пам’ять!

 

Прощання з Юрієм Олександровичем відбудеться завтра, 1 жовтня о 11:30 у ритуальній залі Переяславської лікарні.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту