Олеся Скляренко долучилася до наради з представниками України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Олеся Скляренко долучилася до наради з представниками України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»

27 вересня 2024 року керівниця національного контактного пункту «Нова європейська ініціатива Баугауз», що діє на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Олеся Скляренко взяла участь у робочій нараді з представниками України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», а також у стартовій нараді з національними контактними пунктами цієї програми. Захід відбувся онлайн на платформі «Webex».

Подія розпочалася з урочистого відкриття, де зі вступними словами виступили заступник Міністра освіти і науки України Денис Курбатов та виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька.

Як переповідає Олеся Богданівна, основна частина наради була присвячена обговоренню поточного стану діяльності представників України в комітетах, відповідальних за моніторинг виконання програми «Горизонт Європа», та виконання завдань національних контактних пунктів. Інформацією з цього приводу ділився генеральний директор директорату розвитку науки Міністерства освіти і науки України Григорій Мозолевич.

Надалі начальник «Офісу Горизонт Європи в Україні» Національного фонду досліджень України Ігор Таранов представив результати опитувань представників програмних комітетів та національних контактних програм, а також окреслив наступні кроки у спільній роботі.

Особливий інтерес викликала презентація нових можливостей для українських дослідників та інноваторів, яку провів директор ТОВ «Гвардія» Михайло Гребенюк. Наразі він представляє Україну в Брюсселі, тому учасники зустрічі мали змогу обговорити ці можливості та поділитися досвідом у форматі відкритого мікрофону, де представники програмних комітетів, національні контактні пункти та «Офіс Горизонт Європа в Україні» спільно визначили проблемні моменти, що є наразі та можливості їх подолання.

Завершилася зустріч заключними словами Дениса Курбатова та Ольги Полоцької, які підсумували обговорення та окреслили подальші кроки у межах співпраці України з Європейським Союзом у сфері досліджень та інновацій.

Олеся Скляренко активно брала участь у дискусіях, зокрема під час обміну досвідом, наголошуючи на важливості інноваційних можливостей для українських дослідників у межах програми «Горизонт Європа».

Нагадаємо, що нещодавно Скляренко долучилася до засідання Комітету Україна – ЄС / Євроатом з досліджень та інновацій.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту