Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > УГСП долучається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» 2024 в Україні: коли і де прибираємо

У вівторок, 24 вересня 2024 року, під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!» відбудеться Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Ця глобальна ініціатива, яка об’єднує 90 мільйонів учасників із 211 країн світу, має на меті формування культури чистоти, відповідального поводження з відходами та підвищення екологічної свідомості серед громадян. Не можуть не підтримати ініціативу й в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці, незламні і продовжуємо боронити свою державу кожен на своєму місці. Учнівська молодь та громадяни обʼєднують зусилля і разом тримають екологічну оборону та формують культуру чистоти.

Збираємося у прийдешній вівторок, 24 вересня 2024 року о 12:30 на парковки університету – прибираємо «Стогніївський шлях» та прибережну зону неподалік міста Переяслава.

Зауважимо, що з 2024 року Всесвітній день прибирання оголошено офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і тепер його додано до календаря міжнародних днів і тижнів. Всесвітній день прибирання став найбільшою мобілізаційною мирною акцією у світі та переміг у рейтингу UN SDG Awards. Мобілізація мільйонів через колективні дії для цивільного миробудування, сталого глобального майбутнього та боротьби з твердими відходами.

Участь в ініціативі протягом тижня відведеного на акцію, візьмуть громадяни, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднаються в різних форматах на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок.

Контактна особа ініціативи у Переяславі: (093) 392-24-54 (Вадим Домарецький)

Навіть у складних умовах ми повинні формувати екозвички та дбати про нашу Землю. Разом збережемо наше довкілля для майбутніх поколінь, об’єднаємо зусилля для екологічного відновлення та привернення уваги всього світу!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту