Олеся Скляренко долучилася до засідання Комітету Україна – ЄС / Євроатом з досліджень та інновацій: про що говорили

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Олеся Скляренко долучилася до засідання Комітету Україна – ЄС / Євроатом з досліджень та інновацій: про що говорили

12 вересня 2024 року керівниця національного контактного пункту «Нова європейська ініціатива Баугауз», що діє на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Олеся Скляренко взяла участь у другому засіданні Комітету Україна – ЄС / Євроатом з досліджень та інновацій на виконання пункту 4 статті 8 Угоди між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії про участь України у Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та «Євратом». Робочий захід відбувся в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Про що говорили?

Як розповідає Олеся Богданівна, на засіданні були висвітлені ключові питання, а саме:

  • створення та статус національних контактних пунктів;
  • імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Програмі «Євратом»;
  • підхід «відкрита наука в Україні»;
  • прогрес України у Програмі «Горизонт Європа» успішні історії участі в ній.

Головував на засіданні заступник Міністра освіти і науки України Денис Курбатова та заступниця генерального директора з питань інновацій, процвітання та міжнародного співробітництва Генерального директорату з досліджень та інновацій ЄК Сігне Ратсо.

Спікери Європейської комісії, які також були присутніми на засіданні, представили оновлену інформацію про розвиток політики ЄС щодо європейського дослідницького простору, європейських інновацій, глобального підходу до досліджень та інновацій та багатостороннього діалогу. Крім того, були обговорені заходи з підтримки України з боку ЄС, зокрема, ініціативи MSCA4UA, EIC4UA, EIT, місію «Міста» (Cities Mission), гранти на дистанційні дослідження для дослідників з України EURIZON.

На події були присутніми та брали активну участь делегація ЄС до України у складі спеціаліста з питань політики асоціації Програми «Горизонт Європа» «Формування європейського горизонту» Генерального директорату з досліджень та інновацій ЄК Фредеріка Сондегаарда і радника з питань науки місії ЄС в Україні Єгора Пивоварова. Україну представляли Міністерство освіти і науки України, Національний фонд досліджень України, Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, Національної академії наук України та регіональних академій наук, представники національних контактних пунктів Програми «Горизонт Європа».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту