Делегація УГСП провела робочу зустріч з Послом Литви у Польщі Вальдемарасом Сарапінасом

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Делегація УГСП провела робочу зустріч з Послом Литви у Польщі Вальдемарасом Сарапінасом

Делегація Університету Григорія Сковороди в Переяславі у складі ректора Віталія Коцура, декана факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеслав Редзюк та доцентка кафедри політології Леся Коцур провела робочу зустріч з Послом Литви у Польщі Вальдемарасом Сарапінасом, яка стала важливим кроком для зміцнення міжнародних зв’язків та співпраці між Литвою, Україною та Польщею в галузі освіти та науки.

У ході зустрічі Вальдемарас Сарапінас, який з 2020 до 2024 року обіймав посаду Посла Литовської Республіки в Україні, поділився своїм досвідом співпраці між Україною та Литвою й висловив підтримку новим спільним проєктам між університетом та литовськими академічними установами. Також обговорювалися важливі питання спільної історії Литви та України, перспективи реалізації нових академічних програм, обмінів студентами та викладачами.

Обидві сторони підкреслили важливість вивчення історичних зв’язків між народами, що сприяє поглибленню розуміння культурної спадщини та історичної єдності. Особливу увагу було приділено можливостям реалізації спільних наукових проєктів у галузі історії, освіти та культури.

Делегація Університету Григорія Сковороди представила кілька ідей щодо проведення міжнародних конференцій, освітніх обмінів і культурних заходів, що могли б зміцнити співпрацю між українськими та литовськими академічними інституціями.

Зустріч засвідчила готовність до подальшої плідної співпраці, що сприятиме розвитку академічних та культурних зв’язків між Україною та Литвою на тлі спільної історії та сучасних викликів.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту