Олеся Скляренко долучилася до інформ заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми «Горизонт Європа» в Одесі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Олеся Скляренко долучилася до інформ заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми «Горизонт Європа» в Одесі

4-5 вересня 2024 року керівниця контактної програми ЄС в напрямку «Нова європейська ініціатива Баугауз», кандидат філологічних наук Олеся Скляренком у онлайн форматі долучилася до інформаційного заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми «Горизонт Європа» в Одесі.

Захід був організований Національним фондом досліджень України та знайомив науковців, дослідників та інноваторів із вітчизняними грантовими можливостями та фінансовою підтримкою від Європейського Союзу в межах Рамкової програми «Горизонт Європа».

Як розповідає Олеся Богданівна, за ці робочі дні НКП зібрали інформацію щодо аспектів та перспектив участі в конкурсних проєктах НФДУ та «Горизонт Європа». Також були висвітлені особливості діяльності Національного фонду досліджень України та його стратегія з питань відкритої науки, організаційний супровід конкурсів фонду.

Зі свого боку представники відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ презентували можливості й аспекти Програми «Горизонт Європа», зокрема юридичні й фінансові. Було проведено майстер-клас порталом фінансування і тендерів для ознайомлення з відкритими конкурсам та тим, як їх шукати відповідно до програмних компонентів, напрямів, кластерів. У другій частині інфомаційного заходу спікери розповіли про окремі компоненти Програми: Європейську дослідницьку раду, Місії Програми «Горизонт Європа» та ініціативу Новий європейський Баугауз.

У другий день проведення учасники розглянули низку актуальних тем, серед яких: грантові можливості для бізнесу в рамках Програми «Горизонт Європа»; можливості для українських дослідників у програмному компоненті «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA); організаційно-правові аспекти конкурсного відбору НФДУ; фінансова грамотність та культура підготовки фінансово-економічної частини грантової заявки до НФДУ: спільна ментальність та бюджетоцентризм;принципи здійснення адміністрування грантових проєктів Нацфонду та контроль за їх виконанням.

Національний контактний пункт «Нова європейська ініціатива баугауз» на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі висловлює подяку Національному фонду досліджень України та Офісу Горизонт Європа в Україні за набуті цінні знання.

 Нагадаємо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі став єдиним національним контактним пунктом в Україні рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарної до програми «Горизонт Європа» напрямку «Нова європейська ініціатива Баугауз».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту