Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до зустрічі в Посольстві Литви в Україні: говорили про науку, освіту, культуру і збереження спадщини Великого Князівства Литовського

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до зустрічі в Посольстві Литви в Україні: говорили про науку, освіту, культуру і збереження спадщини Великого Князівства Литовського

У минулий вівторок, 20 серпня 2024 року, до Посольства Литви в Україні завітала делегація науковців на чолі з доктором гуманітарних наук Альвідасом Нікжєнтайтісом. До її складу увійшли литовські та українські науковці, серед яких був ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

Зустріч стосувалася питань співпраці Литви та України у сфері науки, освіти, культури та збереження спадщини Великого Князівства Литовського. Цікаво, що ця зустріч стала першою для Інги Станітє-Толочкєнє у статусі Посла Литви в Україні, оскільки її було призначено на цю посаду буквально напередодні.

Серед іншого учасники обговорили можливості співпраці між обома країнами, наголосивши на важливості наукових досліджень та освітніх проєктів. Особливу увагу, у ході розмови, приділили обговоренню наукових досліджень, які проводяться саме в Університеті Григорія Сковороди. На кафедрі політології факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій доцентами Лесею Коцур та Юрієм Войтенком наразі готуються дві докторські дисертації, присвячені політичним процесам у Литві.

У результаті зустрічі було досягнуто домовленості про активізацію співпраці між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та Посольством Литви в Україні, зокрема у галузі науки, культури та освіти. Наостанок зустрічі ректор вручив пані Послу символічний «прапор перемоги», а також подарунки від майстринь університету.

Нагадаємо про те, що днями в УГСП заклали стартову точку для розширення горизонтів наукової та міжнаціональної співпраці між Україною та Литвою.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту