Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівці традиційно долучилися до фізкультурно-оздоровчого забігу від «Активних парків» у столичному парку «Наталка»

18 серпня 2024 року в столичному парку «Наталка» відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Активні парки». Уже другий рік поспіль до нього долучилися і науково-педагогічні працівники Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Як і минулого року, захід, в рамках якого відбувся забіг та скандинавська ходьба на 5 км, організував Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Як свідчать дані наведені на сайті ініціативи, лише 17% українців займаються регулярною руховою активністю – бракує часу або немає можливостей відвідувати спортивні зали. У Європейському Союзі цей показник щонайменше вдвічі вищий. Низька фізична активність населення – один з головних факторів, які впливають на захворюваність та тривалість життя.

Щоб подвоїти показник залучення населення до масових видів спорту і тим самим зміцнити імунітет та здоров’я українців, була започаткована програма «Здорова Україна» та проєкт «Активні парки». Його ініціатори прагнуть залучити до активних видів дозвілля та спорту понад 4 мільйони українців, і з часом та допомогою небайдужих українців цей показник буде лише зростати.

У 2024 році участь в забігу взяли кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І. П. Стогнія Лариса Харченко та кандидат філософських наук, доцент кафедри політології Алла Рубан й кандидат історичних наук, доцент кафедри здоров’я і безпеки життєдіяльності факультету природничої освіти Світлана Горденко долали дистанцію у 5 кілометрів в скандинавській ходьбі.

Алла Рубан поділилася своїми враженнями від фізкультурно-оздоровчого заходу з пресслужбою університету. Зізнається, забіг вкотре подарував їй масу позитивних емоцій та об’єднав людей, які дбають про своє здоров’я. Рухова активність допомагає підтримувати здоров’я, сприяє розвитку культури тіла та мають позитивний вплив на всі сфери суспільного життя, допомагають зберігати працездатність і сприяють зниженню економічних витрат на охорону здоров’я.

У свою чергу Лариса Харченко зазначає, що це чудовий спосіб підтримати хороше самопочуття, молодість і впевненість у собі. Додає, що вправи на свіжому повітрі не тільки дають відчуття приємної втоми, але й заряджають енергією, підвищують настрій, позбавляють від негативних думок та стимулюють появу нових ідей.

«Подолати дистанцію у 5 кілометрів було непросто, але всі учасники впоралися із цим завданням. Це, безсумнівно, покращує самооцінку, додає впевненості в собі та мотивує до нових звершень. Маємо певні результати, всі учасники нашої команди поліпшили свої індивідуальні результати», – підтримує думку колег Світлана Горденко.

Нагадаємо, що сковородинівки є активними учасницями ініціативи. Нещодавно вони здобули вагомі результати у «Переяславському забігу» в Музеї просто неба.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту