В стінах УГСП нагородили бійців ДФТГ №2, що вдруге за останній час знищили ворожий дрон-камікадзе над Київщиною

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > В стінах УГСП нагородили бійців ДФТГ №2, що вдруге за останній час знищили ворожий дрон-камікадзе над Київщиною

Під час нещодавньої атаки, яку російські війська завдали по Київщині, бійці підрозділу Добровольчого формування №2 Переяславської громади вдруге за останній час знищили ворожий дрон-камікадзе «Shahed». Учора їх нагороджували в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих у горнилі російсько-української війни захисників. Надалі командир ДФТГ №2 Олег Ворошиловський зазначив, що, чи не вперше за останній тиждень, бійців зібрала добра подія – у підрозділі з’явився новий герой Степан «Квадрат» Луковенко, який за щасливим збігом обставин однієї з ночей збив «нахабного шахеда» потрапивши пострілом у його батарейний блок.

У цей день бійців завітав привітати начальник відділу логістики, заступник командира однієї з частин 118-ї окремої бригади територіальної оборони Віталій Яковчук:

«Дуже приємно, що у ваших рядах є, навіть не діючі військові, а добровольці які своєю працею зменшують кількість пролітаючих дронів. Слід так і продовжувати, і, я думаю, такими кроками ми скоріше завершимо цю війну», –  зазначив гість та, від імені командування 118-ї ОБрТрО, нагородив подяками за оборону повітряного простору нашої держави, щоденну службу, приклад самовідданого служіння Батьківщині та зміцнення її обороноздатності безпосередньо Степана Луковенка, а також групу добровольців на чолі із випускником університету, Валерієм Новородовським що у скорому часі знайшли рештки дрону-камікадзе зберігши при транспортуванні блоки управління та всього цінного, що може надалі стати в пригоді для розшифрування й знешкодження таких дронів.

Надалі слово перейняв очільник ГО «Ветеранів Афганістану воїнів-інтернаціоналістів міста Переяслава» Олександр Цибенога. За представленням цієї організації, з приписом «за стійкість та мужність, зразкове виконання службового обов’язку виявлене при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання бойових завдань у складі територіальної оборони міста Переяслав» він нагородив медаллю «За оборону рідної держави» добровольця Олександра Дорошенка.

Надалі слово взяв ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, заступник начальника ДФТГ №2 Віталій Коцур:

«Для мене дуже велика честь знаходитись поруч з вами – тими, хто почав цей шлях з лютого 2022 року в стінах УГСП, звідки й почало свій відлік це формування. Відтоді захист держави став нашою місією і честю. Ми не могли стояти осторонь і обєдналися, й вдячні що ви теж до нас долучилися. Багато з хлопців із добровольчого формування мобілізувалося до лав Збройних Сил України, когось вже немає з нами… Пам’ятаймо про загиблих героїв, знаймо про тих, хто щоденно, попри щоденну роботу, позмінно виходить, чергує, докладає зусиль до того аби наш регіон та наше місто були в безпеці. Важливо, що УГСП в цьому процесі виконує ще й просвітницьку роботу, впроваджує системний підхід до різноманітних аспектів підготовки добровольців. Маємо плани щодо рекрутингу бійців до лав добровольців, до лав здобувачів університету», серед іншого зазначив Віталій Вікторович та, від імені закладу, нагородив ще кількох бійців цивільною університетською відзнакою «Орден Григорія Сковороди». Це Олександр Молоткін, Софія Горобченко, Олександр Палатний та друг формування, депутат Київської обласної ради Віктора Шеремету.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про провідного фахівця відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю університету Олександра Молоткіна, який є очільником групи ДФТГ, яка знищила ворожий дрон-камікадзе.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту