«Підтримка дітей ветеранів у ЗЗСО»: психологиня УГСП Тетяна Кузьменко поділилася досвідом і знаннями щодо особливостей психологічної підтримки дітей ветеранів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Підтримка дітей ветеранів у ЗЗСО»: психологиня УГСП Тетяна Кузьменко поділилася досвідом і знаннями щодо особливостей психологічної підтримки дітей ветеранів

У минулий четвер, 1 серпня 2024 року, керівниця Центру ветеранського розвитку, психологиня Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяна Кузьменко, за запрошенням ГО «Про.Світ» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах проєкту «Спільна мета: проєкт підтримки родин військовослужбовців» стала спікером та провела етер на тему «Підтримка дітей ветеранів у ЗЗСО». Поділилася досвідом і знаннями щодо особливостей психологічної підтримки дітей ветеранів.

Як розповідає Тетяна Миколаївна, ключовими темами онлайн-зустрічі стали забезпечення безпеки в освітньому процесі, побудова атмосфери довіри між учасниками освітнього процесу, а також розробка ефективних стратегій для допомоги дітям у подоланні складних емоційних станів і надання їм необхідної підтримки.

Також Тетяна Кузьменко акцентувала на важливі емоції, які діти з сімей ветеранів можуть відчути окрім гордості за своїх близьких, які повернулися з фронту: страх, гнів, смуток, тривогу. Їм може бути важко впоратися з цими почуттями, і вони можуть потребувати підтримки; себе не такими, як інші діти. Через це може виникнути відчуття ізольованості та, як наслідок, виключення з дитячого колективу; тиск, щоб відповідати очікуванням інших (в родині чи/та школі). Можуть думати, що їм потрібно бути сильними та стійкими, навіть коли їм важко. Це може призвести до емоційного виснаження та вигорання.

Етер на тему «Підтримка дітей ветеранів у ЗЗСО» від ГО «Про.Світ» можна переглянути тут:

«Хочу подякувати всім, хто приєднався до нашої онлайн-зустрічі. Сподіваюсь, ця інформація буде корисною для кожного з вас у подальшій роботі», – сказала Кузьменко наприкінці етеру.

Ініціатива стала можливою за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах проєкту «Спільна мета: проєкт підтримки родин військовослужбовців»

 

Інформацію надано Центром ветеранського розвитку УГСП

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту