Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Ментальне здоров'я > УГСП й Переяславське управління Бориспільської філії КОЦЗ провели тренінг «Від мене до тебе – від тебе до мене»

Війна в Україні забрала життя та спокій у мільйонів людей. Особливо гостро відчувають біль та розпач ті, хто втратив близьких, змушений був покинути домівку. Зрозуміти та подолати емоційні травми, які завдає війна, самотужки надзвичайно складно. Саме тому так важлива психологічна допомога, яка надається ВПО, сім’ям воїнів і ветеранів.

На початку червня 2024 року в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської відбувся виїзний тренінг у селище Гланишів під назвою «Від мене до тебе – від тебе до мене». Його проводила фахівчиня з питань реалізації проєктів з ментального здоров’я, членкиня Української Спілки Психотерапевтів, голова ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив» Світлана Коломієць.

Об’єднання партнерів зініціювало Переяславське управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості у співпраці з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема Громадською організацією «Інститут підтримки громадських ініціатив», Центром психологічної підтримки та реабілітації «Резильєнс» й Центр ветеранського розвитку УГСП. Разом вони напрацювали комплексну програму психосоціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, родин військовослужбовців, ветеранів та ветеранок і членів їх родин під назвою «Від мене до тебе – від тебе до мене». Її метою є надання психологічної підтримки особам, що постраждали внаслідок воєнних дій в Україні.

«Слід зауважити, що зустріч проходила перший раз. Жінки, до яких я приїхала надзвичайно тепло мене зустріли. Ми працювали методом арттерапії, який направлений на ресурсування особистості через творчі засоби. Я застосувала методику паперопластики та метафоричні картки. Це дало можливість посприяти пропрацюванню внутрішніх конфліктів, проговорити свої сподівання, мрії й думки та розширити свої психологічні ресурси. Відгукнулась надзвичайна доброзичливість учасниць тренінгу, їх бажання займатися творчістю. Як на мене, такі зустрічі дуже корисні для збереження та відновлення ментального здоров’я», – підкреслює Світлана Коломієць.

Як свідчать відгуки учасниць, такі зустрічі дозволяють переключитися від повсякденного життя, налаштуватися на позитив, зміцнити віру у свої сили та перемогу України.

Нагадаємо, днями психологиня Тетяна Кузьменко долучилась до дводенної мережевої зустрічі фахівців і фахівчинь Центрів ветеранського розвитку під егідою Мінветеранів.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту