Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до зустрічі з головою КОДА Русланом Кравченком: говорили про виклики вступної кампанії до магістратури та аспірантури у регіоні

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор УГСП Віталій Коцур долучився до зустрічі з головою КОДА Русланом Кравченком: говорили про виклики вступної кампанії до магістратури та аспірантури у регіоні

Сьогодні, 24 червня 2024 року, у закладах вищої освіти Київщини розпочалася вступна кампанія до магістратури та аспірантури. Напередодні голова Київської ОДА Руслан Кравченко зустрівся з ректорами закладів вищої освіти регіону, зокрема ректором Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталієм Коцуром, а також керівниками правохоронних органів та обласного ТЦК, щоб обговорити особливості цьогорічного прийому на навчання, який відбувається з урахуванням змін у законодавстві.

Повідомляється, що учасники наради детально зосередилися на викликах, які постали перед закладами освіти. На єдиний вступний іспит зареєструвалися понад 8 тисяч осіб, кількість охочих скласти єдине фахове вступне випробування – понад 4 тисячі осіб.

«Тому вимога до всіх одна – неухильне дотримання всіма учасниками процесу законодавства. Щоб вступ до ЗВО не став «схемою» ухилення від мобілізації. Бажання здобувати освіту та підвищувати кваліфікаційний рівень – чудове. Але вступ не має ставати формальністю для отримання переваг», – додав Кравченко.

Слід зауважити, що у 2024 році на Київщині було створено 23 тимчасові екзаменаційні центри для проведення тестувань. Це потрібно для створення необхідних умов для проведення іспитів.

Нагадаємо, що в Україні розпочали роботу освітні центри для вступу абітурієнтів з ТОТ.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Інформацію розміщено на правах партнерства

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту