Ректор УГСП Віталій Коцур та проректорка Оксана Ковтун відвідали Фонд науки і культури у Стамбулі: співпраця з ним триває понад десятиріччя

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Ректор УГСП Віталій Коцур та проректорка Оксана Ковтун відвідали Фонд науки і культури у Стамбулі: співпраця з ним триває понад десятиріччя

Понад десятиріччя Університет Григорія Сковороди в Переяславі співпрацює із науковцями Туреччини. На початку червня ректор університету Віталій Коцур та проректорка з міжнародних зв’язків Оксана Ковтун відвідали один із партнерських закладів – Фонд науки і культури у Стамбулі.

 Історія співпраці УГСП і Фонду досить тривала і плідна, зокрема, в галузі науки та культури. Ще у 2017 році наші студенти відвідали Стамбул, де відбувся міжкультурний обмін досвідом між студентами-учасниками з різних країн.

Із того часу щороку наш заклад вищої освіти, спільно зі Стамбульським Фондом науки і культури проводить низку конференції, круглих столів, семінарів на різні глобальні світові теми, що популяризують мир, толерантні стосунки, етноси двох країн тощо.

У 2022 році представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі, на чолі з ректором Віталієм Коцуром, взяли участь у проєкті Європейського Союзу Еразмус +К1, темою якого було «Виявлення та спільне використання моральних і загальнолюдських цінностей». Захід відбувався у Стамбулі, й поза представниками закладів вищої освіти з України, до нього долучилися їх колеги з британських, німецьких й литовських університетів.

«Візити до наших давніх колег-партнерів із Стамбульського Фонду науки і культури завжди дуже продуктивні і результативні. Радий був укотре зустрітися із керівником Стамбульського Фонду Саїдом Юдже. Й цього разу, ми не лише визначили напрями спільної роботи на наступний навчальний рік у напрямах науки – а це спільні конференції і дослідження, освіти – це, в першу чергу, обмін досвідом та втілення молодіжних ініціатив, а й визначили координаторів подальшої співпраці, які будуть організовувати спільні конференції, проблематика яких, пов’язуватиме, так чи інакше, Україну і Туреччину», розповідає пресслужбі університету ректор Віталій Коцур.

«Зараз, спільно зі стамбульськими колегами із Фонду, ми працюємо над одним проєктом, який я впевнена, буде дуже цікавий і мега важливий для обох країн. Це наукове дослідження життєвих шляхів і їх порівняльної характеристики турецького ісламського богослова, філософа, релігійного діяча Саїда Нурсі та видатного українського філософа, мислителя, поета, перекладача Григорія Сковороди, які є схожими, хай і попри релігійну розбіжність. Обидва філософи проповідували ідею толерантності, миру, добра та загальнолюдських цінностей. Гадаю, що ця масштабна робота стане великим культурним надбанням для обох країн»,  зі свого боку ділиться результатами поїздки проректорка з міжнародних зав’язків Оксана Ковтун.

Варто зазначити, що незабаром, за сприяння та організації Стамбульського Фонду Науки і культури, відбудеться конференція на тему «5t education model». Модель 5t – це поєднання різних властивостей для високопродуктивних команд: довіра, прозорість, цілі, засоби, командна робота, де представники УГСП також планують взяти участь. Це буде чудова нагода розвивати лідерські здібності, удосконалювати свої професійні навички, правильно мотивувати себе та команду, задля досягнення поставлених цілей.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту