Психологиня Людмила Хаметова стала учасницею інформправової зустрічі щодо прав дітей у межах діяльності Центру психосоціальної підтримки та реабілітації «Резильєнс»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Психологиня Людмила Хаметова стала учасницею інформправової зустрічі щодо прав дітей у межах діяльності Центру психосоціальної підтримки та реабілітації «Резильєнс»

29 травня 2024 року на базі Молодіжного центру «Зустріч» у Переяславі, за співініціативи Центру соціальних служб Переяславської міської ради у межах співпраці з ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив» та Центром психосоціальної підтримки та реабілітації «Резильєнс», у рамках роботи групи взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб «Жити тут і зараз», відбулася зустріч – правовий інформ «Права дітей: знати, розуміти, захищати». Чому це важливо?

Як відомо, з жовтня 2023 року на базі УГСП, у співпраці з ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив», створено Центр психосоціальної підтримки та реабілітації «Резильєнс». Серед іншого, він реалізує політику психосоціальної підтримки населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб. Одним із його завдань є формування громадської думки у сфері розв’язання проблем пов’язаних з питаннями ментального здоров’я громадян; координація, методичне забезпечення і організація реалізації програм спрямованих на надання психологічної допомоги дітям і дорослим, які перебувають у кризовому стані, зокрема, спричиненому військовими подіями, стихійним лихом, учиненням стосовно них злочину, насильством в сім’ї та програм реабілітаційного характеру та інші аспекти.

Також варто зауважити, що основною стратегією Центру психосоціальної підтримки та реабілітації «Резильєнс» є об’єднання громади, розбудова мережі співпраці із інституціями соціальної підтримки населення, зокрема у розробці стратегії підтримки ВПО в нашому регіоні. Також слід нагадати про те, що травень в Україні та світі був присвячений обізнаності про ментальне здоров’я. Відтак, представникам Центру надзвичайно важливо співініціювати та долучатися до таких зустрічей.

У ході безпосередньої зустрічі старший викладач кафедри психології, членкиня ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив», Української спілки психотерапевтів Людмила Хаметова, спільно з учасницями зібрання, обговорила тему самооцінки та задоволення базових потреб особистості, пропрацювала шляхи виходу з конфліктних ситуацій, налагодження ефективної взаємодії дітей в навчальному середовищі та поза межами освітніх закладів. За допомогою психотерапевтичних технік вона допомогла проаналізувати індивідуальний психологічний стан та усвідомити власні емоції. У теплій дружній атмосфері учасниці ділились своїм досвідом, шукали відповіді на свої питання та виконували арт-практики.

Також активною учасницею зустрічі була інспекторка СЮП відділу провенції  Бориспільського РУП ГУ Національної поліції в Київській області Лариса Занєвська. Вона ознайомила учасників зустрічі із законодавством щодо виховання та захисту прав дітей. Принагідно, детально обговорила теми насильства, булінгу в дитячому середовищі, формування моделей безпечної суспільної поведінки, дбайливого ставлення до власного здоров’я.

Надалі «Резильєнс» планує реалізувати свою роботу у межах напрацьованої річної програми підтримки осіб постраждалих від наслідків війни. Серед найближчих заходів – спільні івенти з Переяславським управлінням Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості.

 

Інформацію надано Центром психосоціальної підтримки та реабілітації «Резильєнс»

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту