Незабутні імена: червневі дати пам’яті про героїв-сковородинівців полеглих у горнилі російсько-української війни

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Незабутні імена: червневі дати пам’яті про героїв-сковородинівців полеглих у горнилі російсько-української війни

Червень багатий на знакові дати, пов’язані з подвигами сковородинівців полеглих у горнилі російсько-української війни. Пам’ять про Героїв, які поклали своє життя заради нашої свободи, назавжди залишиться в серцях українців. Їхня жертовність стала символом незламного духу та любові до рідної землі.

Ми зобов’язані берегти їхні імена та історії, передаючи їхній героїчний приклад майбутнім поколінням. Нехай світло їхньої пам’яті завжди освітлює шлях до миру та свободи для всіх нас.

Дні народження:

2 червнядень народження випускника, спеціальності 014 Середня освіта (українська мова та література) філологічного факультету Віталія Краснюка. Із 24 лютого 2022 року Віталій воював у гарячих точках Київщини, а згодом і Чернігівщини. За багатолітню відданість військовій справі та зразкове виконання громадянського обов’язку щодо захисту Батьківщини Віталій Краснюк удостоєний численних прижиттєвих нагород та відзнак. 10 березня 2022 року під час бойового завдання поблизу села Гаврилівка на Чернігівщині Віталій Краснюк загинув разом зі своєю групою, зупиняючи колону рашистських танків. Він так і не дізнався про присвоєне звання майора…

Дні смерті:

18 червня 2023 рокупід час виконання бойового завдання у районі Красногорівки Донецької області загинув солдат Олександр Горбатенко. Він випускник історичного факультету (нині – соціально-психологічний факультет). Захищав Україну з серпня 2022 року, був старшим сапером першого відділення інженерно-саперного взводу аеромобільного батальйону Збройних сил України.

Слід зазначити, що на нашому сайті на постійній основі функціонує розділ “Меморіал пам’яті сковородинівців” , де ми вшановуємо пам’ять наших Героїв – сковородинівців, які віддали своє життя за Україну та її свободу у новій фазі національно-визвольної боротьби, що розпочалася з 2014 року і загострилася з початком повномасштабного вторгнення російських військ. Заходьте аби нагадати собі про наших Героїв та дати пам’яті.

Випускники та здобувачі Університету Григорія Сковороди в Переяславі – справжні герої, чиї імена навічно вкарбовано золотими літерами в історію нашої Батьківщини. Назавжди у наших серцях!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту